Utorak 27.12.2016.
19:59
Vestionline

Obustavljena istraga protiv Bogoljuba Karića!

youtube.com/KARIĆ company family
I zvanično slobodan čovek: Bogoljub Karić

Istragu protiv Bogoljuba Karića obustavljena je povodom osnivanja "Mobtel-a" i omogućevanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

Istraga je obustavljena protiv još osam osoba.

Karić je sada slobodan čovek i trebalo bi da bude povučena poternica koja je za njim raspisana pre skoro 11 godina.

Protiv Karića, koji je van Srbije od 2006. godine, nedavno je zbog zastarelosti obustavljen i postupak u Višem tužilaštvu u Beogradu po optužnici iz 2010. kojom se teretio za zloupotrebu službenog položaja, odnosno izvlačenje novca iz "Mobtela".

Karić je tada poručio da planira da se do maja naredne godine vrati u Srbiju.

Njemu i njegovoj porodici sada će morati da bude vraćeno više skupocenih automobila, kuća, lokala... koji su privremeno bili zaplenjeni tokom istrage i povereni na čuvanje Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal precizira se da je pored Karića obustavljena istraga zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i za Vidomira Parežanina, Pantu Uroševića, Mišu Kuzmanovića i Smilju Mladenović.

Istraga je, kako se podseća, vođena zbog sumnje da je, u periodu od aprila 1994. godine do februara 1997. godine ( delimično za vreme međunarodnih sankcija), tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije "Srbija BK PTT doo - Mobtel" i unošenja osnivačkog kapitala, Kariću i preduzeću BK Trade" Inc., suosnivaču "Mobtel-a", pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.980.551,98. američkih dolara, na ime razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.

2024 © - Vesti online