Ponedeljak 26.12.2016.
18:59
blic.rs

Zašto Toma čeka Božić, a Vučiću se ne žuri?

A. Čukić
Hoće li Tomislav Nikolić zaista dobiti podršku od Aleksandra Vučića?

Tomislav Nikolić je u novogodišnjem obraćanju građanima samouvereno izjavio da je Srbiji potreban predsednik poput njega i da niko drugi ne bi bolje radio taj posao. Iako je rekao da želi da se kandiduje i da je uveren da će ga podržati Aleksandar Vučić i SNS, odluku o tome će saopštiti do Božića.

Ako je toliko siguran da će dobiti neophodnu podršku i ima želju da vodi Srbiju još jedan mandat, logično se postavlja pitanje zašto čeka Božić da bi saopštio da li će biti kandidat na predsedničkim izborima.

- Bilo bi nekorektno prema SNS-u da govorim nešto što nisam u potpunosti dogovorio. Odluka SNS-a zavisi od Aleksandra Vučića. Ubeđen sam da ćemo se Aleksandar i ja dogovoriti - ponovio je Nikolić.

On je rekao da ne vidi čoveka koji bi bolje od njega radio taj posao i bolje sarađivao sa Vladom.

- Inače ode sve u propast. Vučić i ja o predsedničkim izborima razgovaramo i dogovaramo se, ne o predsedničkom kandidatu, nego kako će sve to da bude. Zašto bismo razgovarali o kandidatu kada još nisu raspisani izbori - rekao je Nikolić i ponovio da sve zavisi od Aleksandra Vučića i da se "ne može desiti da ne dobije njegovu podršku".

Ostalo je nejasno zašto je ubeđen u podršku, ako o tome nisu razgovarali.

Lider SNS-a, sa druge strane, i dalje ne želi da se izjašnjava o predsedničkom kandidatu njegove stranke i, sudeći po njegovoj današnjoj izjavi, odluku o tome sasvim sigurno neće doneti do Božića.

- Kandidata za predsednika izabraćemo za za dva do tri meseca. Nama se ne žuri - rekao je Vučić.

Posle svega, biće jako zanimljivo u narednih 15-tak dana, kada ćemo od Tomislava Nikolića čuti da li će se, kao što želi, trkati za još jedan mandat na Andrićevom vencu. Šta će nam aktuelni predsednik do Božića saopštiti?

2024 © - Vesti online