Ponedeljak 26.12.2016.
16:42
Vestionline, Tanjug

Orban besan: Nečuveno je da usred Evrope hrišćani budu ubijani na Božić

Reuters
Traži promenu evropske migrantske politike: Viktor Orban

- Nečuveno je da, usred Evrope, hrišćani budu ubijani na Božić - rekao je Orban mađarskom onlajn listu veol.hu, dodavši da je jasno da, kad je o migraciji reč, ništa ne može da ostane onako kako je bilo.

Kako je istakao, Brisel mora da se promeni, migranti koji su ilegalno ušli u Evropu moraju da budu deportovani, granice moraju da se zaštite, a priliv migranata da se eliminiše.

Prema Orbanovim rečima, napad u Berlinu je još jedan dokaz da je integrisanje neevropskih migranata u Evropi "očigledno neuspešno, što ugrožava poverenje i samopoštovanje zapadnog sveta".

- Ekonomsko usporavanje, kriminal, terorizam, migracije, neodlučnost i neiskren govor - sve to doprinosi na svoj način, a zapadni lideri neće pružiti odgovore - kaže on.

Orban je u predstojećoj 2017. godini poželeo da se više zapadnih prestonica pobuni protiv političkog statusa quo i političkim putem zbace lidere "koji su odbili da slušaju narod".

- Pre godinu dana, niko nije verovao da će se Britanija povući iz EU, ili da će Amerikanci odbaciti klan Klintonovih. To će se nastaviti u 2017, koja će biti godina revolta za evropsku demokratiju - zaključio je mađarski premijer.

Istovremeno, Junker je ustao u odbranu politike otvorenih vrata Unije, rekavši proteklog vikenda za nemačku "Funke Mediengrupe" da bi bilo pogrešno staviti pod sumnju sve izbeglice, prenosi RT.

- Teror će pobediti samo ako to dozvolimo - istakao je Junker, dodavši da osnovne vrednosti za koje se EU zalaže ostaju nepromenjene i da EU "mora da pruži utočište ljudima koji beže iz ratnih zona i od terora".

2024 © - Vesti online