Nedelja 25.12.2016.
19:27
Vestionline

Ruski ministar: Još je rano da govorimo o terorističkom napadu

Reuters
Još uvek se ne znaju uzroci pada ruskog vojnog aviona Tu-154

To je potvrdio ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov, koji je i vođa vladine komisije za istraživanje nesreće.

- Komitet istražuje različite teorije. Naravno, razmatra čitav spektar i svaki mogući razlog koji bi mogao da dovede do nesreće. Još je rano da govorimo o terorističkom napadu - rekao je on.

Sokolov je naveo da je rano izvlačiti zaključke o uzrocima pada aviona, dodajući da je u toku prikupljanje podataka.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije da će uzroci pada aviona ruskog Ministarstva odbrane "Tu-154" u Crnom moru blizu Sočija, u kojem je poginulo 92 ljudi, biti detaljno istraženi i porodice žrtava će dobiti neophodnu pomoć. Putin je proglasio sutrašnji dan danom žalosti na nivou cele zemlje zbog poginulih u padu aviona.

Avion "Tu-154" ruskog Ministarstva odbrane nestao je sa radara u 5.40 sati po moskovskom vremenu, nekoliko minuta po poletanju iz Sočija.

Ministarstvo odbrane je objavilo da je olupina aviona pronađena na 1,5 kilometara od obale Sočija na dubini između 50 i 70 metara. Dosad su pronađena tela 11 putnika.

Prema najnovijim informacijama ruskog Ministarstva odbrane, u avionu koji se srušio u Crnom moru bilo je 92 putnika i članova posade, među kojima 64 člana zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga "Ansambl Aleksandrov".

2024 © - Vesti online