Nedelja 25.12.2016.
18:41
rs.n1info.com

"Moćna služba sa Istoka ne da Srbiji u EU"

Twitter/ernaut9
Vlada deklarativno za EU, a narod...

- Neka nevidljiva ruka ne da da Srbija postane deo EU... Moje mišljenje je da je ta nevidljiva ruka oličena u jednoj moćnoj službi sa Istoka... Kad sagledate i pogledate, mi nismo u stanju od raspada Jugoslavije da zakoračimo i napravimo odlučujući iskorak ka EU, odnosno da postanemo deo evropske uređene porodice - kaže on i navodi primere iz istorije, konstatujući da je takvo okretanje završavalo ili ubistvima ili izgnanstvima.

Balkan je bude bareta, i ovde se još sudaraju interesi različitih sila, i očigledno da smo mi na udaru velikih sila, pre svega mislim na Rusiju i SAD, dodaje.

- Pitanje od milion dolara je, kaže, gde mi to decenijama grešimo i kako je moguće da su sve zemlje bivše SFRJ prošle bolje od nas. Da li je problem zato što su u Vašingonu i najuticajnijem centru moći Srbi i Srbija označeni kao glavni uzročnici krvavog raspada Jugoslavije i da ta slika i dan danas figurira u najuticajnijim centrima u svetu... Ja nemam odgovor na to pitanje, ali bojim se da nemaju ni naši glavari i oni koji vode ovo društvo - kaže Jovanović.

2024 © - Vesti online