Nedelja 25.12.2016.
15:13
Vesti

Donald Tramp pozvao Slobodana Petrovića na molitveni doručak

SLS
Deveti poziv iz američkog predsedničkog kabineta: Slobodan Petrović

- Ovaj poziv mi mnogo znači. Ovo je idealna prilika da se upoznam sa novoizabranim predsednikom Trampom i njegovom administracijom. Kao i prethodnih godina, to uvek dobra šansa  da se tokom boravka u Vašingtonu mnogo uradi. I ranijih godina sam se trudio da na sastancima sa najvišim američkim zvaničnicima predstavnim probleme srpske zajednice na Kosovu, što ću učiniti i ovoga puta - istakao je Petrović.

SLS podseća da je predsedniku te stranke, koji je i zamenik predsednika Skupštine Kosova, "ovo deveti poziv iz američkog predsedničkog kabineta da prisustvuje Molitvenom doručku na koji se pozivaju samo odabrane zvanice, uglavnom predsednici država i vlada."

- Politički, ovo je važan signal kada i nova administracija, odluči da političke predstavnike Srba pozove na tako važan događaj, odnosno zadrži ih za stolom prijatelja - naveo je Petrović.


Prošle godine Petrović je posetu SAD iskoristio za sastanke u Kongresu, Senatu, Stejt departmentu, a sastao se i sa državnim sekretarom Džonom Kerijem.


Tradicionalni Molitveni doručak održava se u Vašingtonu svakog prvog četvrtka u februaru, a počasni gost tog događaja je američki predsednik.

2024 © - Vesti online