Subota 24.12.2016.
16:57
Vestionline, aba-liga.com

Oprezni Mršić: Zvezda pobeđuje protivnike sa po 20 poena razlike

abaliga.com/KK Crvena zvezda
Detalj sa prvog ovosezonskog duela Cedevite i Crvene zvezde

Uoči ovog duela trener zagrebačke ekipe Veljko Mršić govorio je u superlativima o protivniku.

- Zvezda je veliki protivnik. To je ekipa koja dominira ABA ligom i stvarno igraju dobru košarku. Igraju vrhunsku obranu i ona im daje sigurnost za napad. To je ekipa koja prosečno pobeđuje sa 20 poena razlike po utakmici i bez poraza su. To govori dovoljno o njima.

Potom se okrenuo svom timu.

- Mi igramo kod kuće. Imamo obavezu da odigramo dobru utakmicu. Imaćemo vremena da se pripremimo i oporavimo od prošle nedelje koja je bila naporna. Nadam se da će se neko od trenutno povređenih igrača priključiti, da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će gledaoci da napune Dom sportova. Pozivamo ih da nakon ručka dođu u Dom sportova i daju nam podršku i verujem da uz njihovu podršku možda možemo da iznenadimo Crvenu zvezdu. Imali smo sreću, znanje i dobru igru pa smo prošli neokrznuti što se tiče rezultata u tom periodu. Tokom novembra i decembra u do sada odigranim utakmicama imamo samo jedan poraz. Međutim, mislim da igra ipak može i mora da bude bolja nego što je bila i nadam se da ćemo, kad se svi oporavimo, u drugom delu sezone da igramo još bolju košarku - objasnio je Mršić.

Za razliku od Zvezde koja je i dalje neporeažena u regionalnom takmičenju Cedevita je četiri puta izgubila i deli treće, četvrto i peto mesto sa Cibonom i ekipim Budućnosti.

2024 © - Vesti online