Subota 24.12.2016.
10:33
Tanjug

Skandal u Sarajevu: Premijer Pakistana došao u posetu, Bošnjaci sklonili božićnu jelku

wikipedia.org/Natalino7
Sarajevo i BiH gostu iz Pakistana predstavljeni kao zemlja i grad Bošnjaka

Navodi se da je jelka, na intrervenciju zaposlenih Srba i Hrvata vraćena, ali tek kada je pakistanska delegacija napustila skupštinu.

- To je potez koji šalje veoma ružnu poruku. Ne razumem zašto se to događa, jer sam uveren da se i sam pakistanski premijer ne bi s tim složio - ocenio je potpredsednik Doma naroda PS BiH Bariša Čolak.

Predsedavajuća Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma PS BiH Dušanka Majkić kaže da to nije način na koji se predstavlja multietnička zemlja kakva je BiH.

- On (Šarif) je došao u posetu Bošnjacima, a Bošnjaci stvaraju iluziju o BiH kao zemlji Bošnjaka pred njihovim prijateljima iz arapskog sveta. Nije to način na koji se predstavlja jedna multietnička zemlja, ali to nama potvrđuje da BiH ovakva kakva je, ne može biti, niti potrajati - kaže Majkićeva.

Šef bosanskohercegovačke diplomatije Igor Crnadak smatra da od posete pakistanskog premijera ne treba praviti diplomatski problem.

RTSRS navodi da je tokom službene posete BiH pakistanski premijer je sa domaćinom Zvizdićem obišao Begovu džamiju, ali nijednu drugu bogomolju u Sarajevu.

Navodi se da je Zvizdić odveo gosta i u Gradsku skupštinu gde na ulazu i dalje stoji, kako je ova televizija navela, sramni natpis koji vređa Srbe. Obojica su se poklonili na grobu Alije Izetbegovića i obišli izložbu o Srebrenici.

2024 © - Vesti online