Petak 23.12.2016.
18:01
S. Đ. - Vesti

Romantika uz sving hitove

L. Pilipović
Lepe uspomene: Željko Joksimović u Domu sindikata

- Ovo što je uradio Željko je predivno. Ovako nešto nam treba. Zaista sam uživao i na prvom koncertu i sada - rekao je Dragutin, koji je došao sa suprugom.

Dvorana je odisala romantikom, ali i setom dok je Željko u pratnji big benda Kapitalisti nizao hitove. Pored obrada u sving i džez zvuku pesama kao što su "Suada", "Neko te ima noćas", "Ne kuni me, majko", "Vlajna"... publika je mogla da uživa i u njegovim hitovima "Ljubavi", "Habanera", "Miljacka", "Nije ljubav stvar"...

- Drago mi je što smo večeras baš u Domu sindikata, na mestu na kom se stvarala muzika '70-ih godina, i gde sam 1995. godine osvojio prvu nagradu publike na Beogradskom proleću. Lepe me emocije vežu za ovaj prostor - rekao je Željko i dodao:
- Sving je možda jedina muzika u kojoj patnja izgleda glamurozno. Svaka pesma ima priču i mi smo želeli da je ispričamo nekim posebnim jezikom u kojem ima samo ljubavi.

Joksimović je sa bine na kraju nastupa ispraćen gromoglansim aplauzom i ovacijama, a publika ni tokom koncerta nije štedela dlanove.
 

Uspešna turneja

Kao i na svim koncertima Željka je iz prvog reda bodrila supruga Jovana, a bili su i njegova ćerka Mina, Čeda Jovanović i Mlađan Dinkić sa suprugama, dok je Aleksandra Kovač došla u društvu oca Kornelija. Pre Doma sindikata, Željko je punio dvorane u svim gradovima gde je nastupao sa "Dva sveta". Održao je četiri uspešna koncerta zaredom u Skoplju, dva koncerta istog dana u Nišu, nastupao u Beogradu, i dva puta do poslednjeg mesta ispunio zagrebačku dvoranu "Vatroslav Lisinski".

2024 © - Vesti online