Petak 23.12.2016.
12:44
sputniknews.com, Vestionline

Otet libijski avion!

Twitter/JakeaAzzopardi
Avion u kojem se nalazi bombaš prinudno je sleteo na Maltu

Kako Rojters prenosi pisanje lista "Tajms of Malta", u avionu "erbas A320" sa 118 ljudi, među njima je i beba, a tu se nalaze i dvojica otmičara koji prete da će razneti letelicu.

- Ustanovljeno je da je na letu "Afrikije" 111 putnika u letelici. 82 muških, 28 ženskih osoba i jedna beba - napisao je Muskat.

Malteški premijer Džozef Muskat na Tviteru je napisao da je informisan o "potencijalnoj otmici" i da su "bezbednosne i spasilačke operacije spremne".

"Tajms of Malta" piše da je otmičar, koji tvrdi da ima ručnu bombu, pristalica ubijenog libijskog vođe Muamera el Gadafija i da je kazao da je spreman da pusti sve putnike iz aviona ukoliko budu ispunjeni njegovi zahtevi, ali za sada nije poznato šta je tačno tražio.

Ovaj list navodi da su malteške vlasti obavestile putnike na aerodromu da su svi letovi otkazani ili preusmereni ka italijanskom gradu Kataniji.

Ovo je prva otmica aviona na Malti od 1985. kada je "boing 737" egipatske aviokompanije "Idžipter" takođe prisilno preusmeren na ovo ostrvo.

    

2024 © - Vesti online