Petak 23.12.2016.
12:45
nedeljnik.rs

Direktor policije objavio rat mafiji: Crnogorski klan najopasniji u regionu

Tanjug
Rešio da se obračuna sa kriminalom: Vladimir Rebić

Rebić je naglasio da je dolazak na čelo Direkcije policije svakako veliki profesionalni izazov za njega, te da će učiniti sve da realizuje zacrtane ciljeve koje su MUP i ministar Nebojša Stefanović odredili kao prioritete, a to je bespoštedna borba protiv svih vidova kriminala.

Govoreći o bezbednosnoj situaciju u Srbiji, Rebić je naveo da ne može reći da je zadovoljan ako se uzme u obzir da ima ubistava i teških krivičnih dela.

- Ali, ako je činjenica da je stopa kriminaliteta u opadanju i da je procenat rasvetljavanja krivičnih dela na prilično dobrom nivou, a kada to kažem, imam na umu uporedne podatke iz zemalja u regionu sa kojima se merimo, onda možemo da budemo zadovoljni - rekao je Rebić.

Direktor policije Srbije je konstatovao da je slučaj "Jajinci" trenutno najvažniji prioritet u radu MUP-a.

- Zabrinjavajuće je kada neko neposredno u blizini premijerove kuće ostavi toliku količinu naoružanja koja se, siguran sam, tu nije slučajno našla. Imajući u vidu iskustva u proteklih dvadesetak godina i ubistvo premijera Đinđića, moramo da budemo obazrivi i sa najvećom dozom profesionalnosti da pristupimo ovoj situaciji, odnosno ovom događaju. MUP je preduzeo mnogo mera i radnji, ali u cilju istrage ne mogu da iznesem mnogo podataka. Međutim, uveravam javnost da policija najozbiljnije pristupa ovom događaju. Rade se analize, upoređivanja DNK, izvode se svi dokazi, kao i druge aktivnosti u cilju rasvetljavanja ove pretnje premijeru - naglasio je Rebić.

On je poručio da će policija učiniti sve da će policija učiniti sve u prevenciji da se u budućnosti ne dogodi slično ubistvo kao kada je ubijen Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi.

- Mislim da smo na dobrom putu da rešimo to ubistvo i raskrinkamo sve te organizovane kriminalne grupe koje deluju na području većih gradova u Srbiji, pre svega u Beogradu i Novom Sadu, gde imamo uvoz kriminala iz nama susednih republika - ukazao je Rebić i ocenio da je svako poređenje sa ubistvima devedesetih na beogradskim ulicama potpuno neutemeljeno.

On je ocenio da je cilj uvoznog kriminala da osvoji tržište u distribuciji narkotika.

- Srbija za njih predstavlja izazov, kao najveće tržište u regionu - dodao je Rebić i naveo da je crnogorski klan trenutno najopasniji i najjači u regionu.
 

2024 © - Vesti online