Petak 23.12.2016.
11:46
alo.rs

Pretili Ani Brnabić: Manijak ministarki slao porno-slike

Tanjug
Napali je zbog seksualnog opredeljenja

Prema saznanjima lista, manijak je početkom nedelje preko Fejsbuka ministarki slao lascivne fotografije svog polnog organa i vulgarne poruke, a sve u vezi s njenom seksualnom orijentacijom. Podsetimo, Ana Brnabić je prva LGBT ministarka u srpskoj vladi i svoje opredeljenje nikada nije krila, ali ga nije ni isticala.

- Rukopis kojim je prećeno ministarki je opšte poznat i svodi se na rečnik koji se uvek koristi za vređanje i ponižavanje LGBT osoba. Osobe koje su je uznemiravale se najozbiljnije proveravaju - kaže naš izvor.

Neposredno nakon što su joj stigle uznemiravajuće poruke, na internetu su objavljene i adrese na kojima žive ministarka i njena porodica, u okviru teksta o njenoj imovini i prihodima koji je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije "Krik“.

Sama Ana Brnabić prekjuče je potvrdila u otvorenom pismu da je dobila pretnje preko društvenih mreža.

- Pre samo dva dana suočila sam se s pretnjama na društvenim mrežama, koje sam prijavila MUP-u. Uz puno razumevanje da funkcija koju obavljam nosi, pored odgovornosti, i određene rizike, otvoreno pitam:

- Da li precizno objavljivanje adrese na kojoj živim, kao i mesta stanovanja moje porodice, uključujući i maloletna lica, treba da razumem kao putokaz i mapu puta da osobe koje su mi pretile što lakše te pretnje mogu da ostvare? - pita Brnabićeva.

Ona nikada nije krila svoje seksualno opredeljenje. Njen izbor u Vladu Srbije izazvao je pravi bum, s obzirom na to da su i svetski mediji izveštavali da je Srbija dobila prvu LGBT ministarku. Ipak, sama Brnabićeva uvek ističe da je njoj od razgovora o privatnim opredeljenjima mnogo važnije šta ona može i želi da uradi za državu i njene građane.

2024 © - Vesti online