Četvrtak 22.12.2016.
23:44
Vestionline

Pakistanac koji je greškom uhapšen posle napada u Berlinu misteriozno nestao

Screenshot/MailOnline
Prijatelji strahuju da se Navidu nešto dogodilo

Navid Baluh (23) koji je greškom optužen da je izvršio masakr kamionom smrti na Božićnom sajmu u Berlinu nestao je bez traga nakon što je pušten iz policije.

- Svi smo zabrinuti za njega, on je imao ozbiljne psihičke probleme, bio je nestabilan. Zamislite kako je izgledao posle policijske torture. Kao da je u zemlju propao, mobilni mu je isključen. Ne znamo šta da radimo. On nema veze s džihadistima. On ih se podjednako gnuša, zbog njih je i pobegao iz Pakistana - ispričao je Navidov rođak Vahid koji je bio sa njim u trenutku kada je Pakistanac uhapšen.

- Otišli smo da sredi neka dokumenta oko socijalne pomoći, a posle toga do parka. Bilo tačno 20.24 kada smo prelazili ulicu, a ispred nas se odjednom pojavio policijski kombi: Policajci su odmah zaskočili Navida i ugurali ga u kombi. Nije mi bilo jasno šta se dešava i pitao sam ih zašto to rade, a oni su mi odgovorili da je prelazio ulicu na ‘crveno’. Pokušavao sam im da im objasnim da u poslednje vreme ima psihičkih problema i da nije svoj, ali oni me nisu slušali - kaže Vahid.

Jedan od Navidovih cimera iz izbegličkog centra u kome su smešteni, takođe je potvrdio da se od dana kada se od dana kada je uhapšen nije vratio. Policajci su na licu mesta počeli da ispituju Baluha, ali problem je što on ne zna nemački.

"Da, mogu da potvrdim da su ga maltretirali. Ponavljam, ima psihičkih problema. Nije svoj. Bojim se da nema šanse da nađe put do kampa bez pomoći... ",  rekao je očajan rođak.

2024 © - Vesti online