Četvrtak 22.12.2016.
18:01
D. Dekić - Vesti

Pepeljugina sestra lezbijka

www.mc.rs
Ostaje samo zdrav razum: Zoran Milivojević

Uz to i menjaju bajke, pa se Pepeljuga i princ druže, a polusestra ove lepotice se zaljubljuje u princezu. Savet roditeljima je i da dečacima kupuju ženske, a devojčicama muške igračke.
Prema rečima psihoterapeuta Zorana Milivojevića, ovakvim načinom vaspitanja može izrasti čitava generacija transseksualnih osoba.

- Ovakve knjige stvaraju konfuziju i kod roditelja i kod dece, jer ako se mališanima nešto prikazuje kao dobro, ide se u rizik da požele da budu homoseksualni - kaže Milivojević za "Vesti", ističući da ovakvi saveti stvaraju haos, jer deca ne znaju šta su.

Zastranili u eksperimentima

- U Švedskoj su najdalje otišli sa novotarijama. U vrtićima sa decom se ne priča u ženskom i muškom već u srednjem rodu. To se može okvalifikovati kao zastranjivanje. Mislim da je taj socijalni eksperiment je štetan za decu, a potpuna je nepoznanica u kakve će oni ljude izrasti - ocenio je Zoran Milivojević.

Ovakvom propagandom, kaže Milivojević, mogu se dobiti tarnsseksualne osobe koje su najnesrećnije u društvu i sa velikim brojem samoubistava. Zbunjenim roditeljima kojima se nudi sve i svašta, Milivojević savetuje da se u vaspitanju dece oslone na zdrav razum.
U Kreativnom centru (KC) tvrde da je priručnik namenjen roditeljima koji žele da u vaspitanju obrate posebnu pažnju na rodnu ravnopravnost.

- Ne promoviše se homoseksualizam i nema savetovanja roditelja na tu temu, u šta se mogu uveriti svi koji pažljivo pročitaju - kaže direktorka KC Ljiljana Marinković.

2024 © - Vesti online