Ponedeljak 21.06.2010.
09:51
Srna

Posle Tihićeve posete pušten vojnik BiH

Mirsad Salkić posle puštanja na slobodu sa porodicom

"Da ne prejudiciram i ne otkrivam detalje, ali u konkretne efekte te posete javnost će se uskoro uveriti'', rekao je Tihić, koji je i predsedavajući Doma naroda parlamenta BiH.

On je za "Euroblic" istakao da je njegova poseta Beogradu, koja je naišla na kritike u Sarajevu, imala samo jedan cilj - učvršćivanje konstruktivne politike sa susedima.

"Apsurdno je da se ovaj moj angažman ocenjuje negativno. To čine oni koji žele podilaziti javnosti i sprovoditi populističku politiku radi svoje lične finansijske i druge koristi", izjavio je Tihić.

On je naveo da SDA četiri godine čeka da Predsedništvo BiH počne da radi svoj posao, da otvori dijalog sa Srbijom i da rešava otvorena pitanja.

"Nažalost, to se zbog podilaženja javnosti i populističkih politika nije desilo i mi smo odlučili da napravimo ovu državno-stranačku posetu Beogradu i Novom Pazaru", istakao je Tihić.

Tihić sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović


Govoreći o odnosima sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i sa liderom Stranke za BiH i predsedavajućim Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem, Tihić je istakao da je sa Tadićem u vrlo dobrim odnosima i da je to pozitivna stvar, a da od saradnje sa Silajdžićem ne beži, da se trudio da je razvije, ali da je svaki put nailazio na nerazumevanje.

Tihić je u utorak i sredu, 15. i 16. juna, boravio u dvodnevnoj poseti Srbiji na čelu partijske, ali i državne delegacije. Mirsad Salkić uhapšen je 12. juna kada je pokušao da uđe u Srbiju iz hrvatske zbog sumnje da je izvršio imovinski prekršaj prema JNA, odnosno ukrao osam pištolja i dve automatske puške.

Zbog Salkićevog hapšenja, koji je aktivni pripadnih Oružanih snaga BiH, oštro je reagovao Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj. Okružni sud u Beogradu oslobodio je u četvrtak, 17. juna Salkića.

2024 © - Vesti online