Sreda 21.12.2016.
17:26
Vestionline

Šojgu Vojne vežbe Rusije i Srbije obavezno održavati svake godine

Tanjug/Vlada Srbije
Šojgu hvali vojnu saradnj dve zemlje

- U Srbiji su u oktobru uspešno izvedene zajedničke letno-taktičke vježbe "BARS 2016". Drago nam je da reč BARS označava Bratstvo pilota Rusije i Srbije. To je dobro ime, ono mora da se učvrsti. Moramo ove vežbe da održavamo na godišnjem nivou - izjavio je Šojgu.

Ruski ministar odbrane zahvalio je srpskom premijeru za podršku ruskoj humanitarnoj operaciji u sirijskom Alepu.

- Zahvalni smo za političku podršku Srbije našoj inicijativi za humanitarnu operaciju u Alepu, kao i za upućivanje humanitarne pomoći u Siriju. Srbija nije rečju, već delom potvrdila svoju spremnost da pomogne sirijskom narodu u za njega teško vreme - rekao je Šojgu.

On je dodao da je učešće Beograda u naporima koje Rusija ulaže za stabilizaciju situacije u Siriji još jednom pokazalo poverenje i otvorenu bilateralnu saradnju.

Šojgu je dodao da su uspešno prošle tripartitne zajedničke taktičke vežbe "Slovensko bratstvo 2016" uz učešće Belorusije, javio je "Sputnjik".

- Imamo dobru saradnju za izvođenje zajedničkih vežbi i predlažemo da se ova praksa razvije. U bliskoj budućnosti ćemo razmeniti odobrene planove za 2017. godinu - rekao je Šojgu.

2024 © - Vesti online