Utorak 20.12.2016.
19:57
alo.rs, Vestionline

Sin Goce Božinovske opet na poternici

Z. K. Munja
Mirko Šijan i Goca Božinovska su baš na mukama ovih dana, pogotovo popularna pevačica jer sin ne prestaje da pravi probleme

Zbog toga je Prekršajni sud u Beogradu izdao nalog srpskoj policiji da ga uhapsi ako ga nađe u zemlji i dovede u sud.

- Šijana je u martu prošle godine zaustavila policija i ustanovila da vozi u stanju srednje alkoholisanosti. To znači da je imao između 0,50 i 1,20 promila alkohola u krvi. Pošto nije uspela obična naredba za privođenje, jer nas je policija obavestila da ne može da ga nađe na kućnoj adresi u Surčinu, za njim je raspisana opšta poternica za dovođenje u sud, gde treba da da izjavu - kaže izvor iz Prekršajnog suda.

Kako saznaje list sin Goce Božinovske i ubijenog Surčinca Zorana Šijana treba da odgovara za još tri prekršaja koja je počinio 8. novembra 2015. godine.

- Za brzu vožnju mu preti kazna od 100.000 do 120.000 dinara, za još jedan prekršaj od 15.000 do 30.000 dinara, a tereti se i za nezgodu koju je tada počinio. Ima suđenje za još dva prekršaja iz oktobra 2015, ali je postupak trenutno prekinut, jer sudija nije mogao da dođe kod njega - navodi sagovornik beogradsko dnevnog lista.

Šijan izbegava suđenje i za brzu vožnju iz jula 2015, pa je i taj proces privremeno obustavljen.

- Za njim je bila izdata i naredba za privođenje zbog remećenja javnog reda i mira u februaru 2015, ali policija mu nije ušla u trag, pa postupak stagnira - dodaje izvor.

Izazvao udes?

Sumnjalo se da je Mirko Šijan bio i za volanom BMW-a kada se u martu ove godine zakucao u ulici Stojana Aralice kod broja 23 u vozilo pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, koji čuvaju novinarku Brankicu Stanković.

Tada nije bilo povređenih.

Pevačica je u izjavama za medije tada tvrdila da se svađala sa sinom u automobilu, zbog čega je izgubila kontrolu.

S obzirom na to da je njemu oduzeta vozačka dozvola na godinu dana jer je u krvi imao 1,8 promila alkohola, sumnjalo se da je pevačica htela da sina spase zatvora.

- Ne sećam se kako se sve desilo. Vikala sam na Mirka, iznervirao me je, pa mi je valjda auto proklizao - tvrdila je pevačica neposredno nakon nezgode.

2024 © - Vesti online