Nedelja 20.06.2010.
18:23 >> 18:37h
Vestionline

Rambo srpski konzul u Brazilu

Šef srpske diplomatije otkrio je ovu vest prilikom sastanka sa brazilskim kolegom Selsom Amorimom.

"Imamo mnogo ljudi koji žele da pomognu u saradnji naših zemalja i koji su u Brazilu. Jedan od njih je naš čuveni fudbaler Dejan Petković, neko kome je ministarstvo spoljnih poslova dodelilo orden za posebne zasluge i na tome smo mi veoma zahvalni. Petković će u budućnosti biti jedan od počasnih konzula u Brazilu", rekao je Jeremić.

Amorim je dodao da su dve zemlje u nedelju potpisale sporazum o ukidanju viza za građane Brazila i Srbije i izrazio nadu da će to podstaći građane Srbije da otputuju na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. i na Olimpijske igre 2016. godine u Brazilu.

Dejan "Rambo" Petković je jedan je od najpopularnijih i najcenjenijih fudbalera u Brazilu. Karijeru je započeo u niškom Radničkom, onda je prešao u Crvenu zvezdu, posle koje je otišao u Real Madrid.

Nakon Španije je otišao u Brazil gde je postao neka vrsta legende. Jedan je od retkih igrača koji je nastupao za dva najveća gradska rivala u Brazilu, Flamengo i Fluminense. Nastupao je i za Atletiko Mineiro, Vasko da Gamu, Gojas i Santoš.

2024 © - Vesti online