Utorak 20.12.2016.
08:45
Vestionline, inofrmer.rs

I Pamela hoće da bude Ruskinja

instagram.com/pamelaandersontotal
Želi rusko državljanstvo: Pamela Anderson

Zvezda čuvene serije "Čuvari plaže" i nekadašnja "Plejboj zečica", koja je u Moskvi prisustvovala panelu Međunarodnog fonda za zaštitu životinja (IFAW), istakla je da oseća neverovatnu bliskost s ruskim narodom.

- Moja majka je delimično Ruskinja, mislim da su njeni davni preci bili Rusi. Verovatno zato osećam povezanost sa ruskom kulturom i ljudima. Mislim da Rusi uvek dovedu stvari do kraja - ispričala je Pamela.

Ona je priznala da obožava Rusiju, da je osim Moskve videla i Sankt Peterburg i Vladivostok, kao i da bi volela da češće posećuje ovu zemlju.

- Imam kanadski i američki pasoš. Rado bih uzela i ruski pasoš. Tako bi bilo lakše da dođem ovde - navela je Andersonova.

O njenoj fascinaciji Rusijom govori i podatak da je u poslednje dve godine u nekoliko navrata bila u toj zemlji. Prošlog decembra je čak posetila Kremlj i oduševila se njim. Tada se nadala da će se sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kom je pre toga pisala pismo i molila ga da pomogne u borbi za zaštitu životinja, ali joj se želja nije ispunila.

Međutim, Pamelu je dočekao tadašnji Putinov šef kabineta Sergej Ivanov. On je u Kremlju organizovao okrugli sto na temu zaštite prirode, kom je glumica prisustvovala. Na poklon je dobila uramljenu sliku dalekoistočnog leoparda, ugrožene vrste čiju populaciju Rusija pokušava da poveća.

Ukoliko zaista bude dobila ruski pasoš, Pamela Anderson će biti jedna u nizu istaknutih ličnosti sa Zapada koje su u poslednje vreme zatražile rusko državljanstvo.

Među njima je zvezda američkih akcionih filmova Stiven Sigal, lični Putinov prijatelj, koji je pasoš dobio u novembru. Pre njega, ruska dokumenta dobio je i francuski glumac Žerar Depardje, američki šampion u boksu Roj Džons junior, kao i majstor mešovitih borilačkih veština iz SAD Džef Monson.

2024 © - Vesti online