Utorak 20.12.2016.
06:30
Vestionline, Punkufer.hr

Možda je ovo je najbolja turistička reklama svih vremena?

instagram.com/visithelsinki
"Niko priseban ne bi došao u Helsinki u decembru. Osim tebe, opasni čoveče. Dobro došao.“ 

Jeste li ikad razmišljali o tome da posetite neku hladnu destinaciju, a uzmimo sad za primer Helsinki, usred zime? Grad u kojem su temperature u zimsko vreme redovno ispod nule ne čini se kao mesto u koje biste usred najhladnijeg zimskog doba rado otputovali, ali ako se za to odlučite, na hrabrosti će vam čestitati i sami stanovnici glavnog finskog grada. 


E pa, o kakvoj je čestitki zapravo reč? Na aerodromu u Helsinkiju nedavno je postavljen ogromni reklamni pano na kojem piše "Niko priseban ne bi došao u Helsinki u decembru. Osim tebe, opasni čoveče. Dobro došao.“ S aerodroma slogan se proširio i po gradskim ulicama, a stavljen je za potrebe start-ap festivala "Slush". 

instagram.com/visithelsinki

Realno gledajući, ovaj grad i nije najbolja destinacija za posetu zimi, ali ako se odlučite da odete tada, Helsinki ima toliko toga da ponudi da sigurno nećete ostati razočarani. 

Poseta zimi preporučuje se avanturističkim tipovima, ali i svima onima koji u gradu žele da uživaju u miru, a ne da se guraju s turistima koji kad temperature porastu rado posećuju prestonicu Finske.

2024 © - Vesti online