Ponedeljak 19.12.2016.
18:56
Z. M. - Vesti

Ubica uhapšen posle tri decenije

Facebook/Policía Local de Las Palmas de Gran Canaria
Policajci u akciji ( Foto. Ilustracija)
Nemački mediji pišu da je ubica, koji je u vreme zločina imao 26 godina, bio muška prostitutka u Minhenu, a 80-godišnjeg Šmita je upoznao 17. januara 1986. godine, posle čega su se odmah zaputili u starčev stan kako bi imali seks.

Starac je bio razveden i živeo je sa dvojicom cimera starim 58 i 39 godina. Međutim, prema pisanju medija, to mu nisu bili i jedini cimeri, budući da je Franc Šmit i ranije upoznavao ljude u javnim toaletima i dovodio ih u svoju kuću, a tako je bilo i sa tada 26-godišnjim državljaninom Srbije.

Odali ga otisci

Iako gotovo tri decenije nije bilo pomaka u istrazi ubistva Franca Šmita u Minehnu, nedavno su policajci u Sloveniji naišli na otiske prstiju koji su odgovarali otiscima nađenim u stanu ubijenog starca. Istraga je pokazala da ta osoba sada živi u Beču, a kada su policajci iz Minhena saznali da je uhapšena ta osoba, odmah su poslali svoje predstavnike u Beč na saslušanje.

Kada su se cimeri ujutro vratili kući, zatekli su mrtvog starca sa stravičnim povredama na glavi. Nameštaj je bio isprevrtan, odeća je bila razbacana svuda po stanu, a ubica je, prema pisanju medija, odneo sav novac 80-godišnjeg Franca Šmita.

- Odmah je obaveštena policija koja je videla krv u stanu, ali i na stepeništu zgrade, što znači da je i ubica bio povređen u borbi sa starcem. Ti krvavi tragovi policiji su pomogli u utvrđivanju DNK ubice, a novine na ćiriličnom pismu, nađene u stanu, otkrile su inspektorima da je zločinac najverovatnije iz Srbije - preneli su mediji reči izvora iz istrage.

Međutim, i pored svih tih tragova, detetktivi iz Minhena godinama nisu uspevali da uđu u trag homoseksualcu koji je prodavao svoje telo. Uspeli su to tek kada je austrijska policija u Beču uhapsila državljanina Srbije zbog krađe.

Proverom tragova utvrđeno je da je reč o istoj osobi osumnjičenoj za zločin 1986. godine u Minhenu, pa su inspektori minhenske policije otišli u Beči po zločinca koji im je priznao ubistvo počinjeno u januaru 1986. godine.

Državljanin Srbije se sada nalazi u pritvoru u Nemačkoj i čeka suđenje i izricanje presude za zločin star tri decenije.

 

2024 © - Vesti online