Ponedeljak 19.12.2016.
17:37
Vestionline

Ubijen ambasador Rusije u Turskoj! (Uznemirujući video)

Tanjug
Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov (iza njega stoji ubica Mevlut Mert Altintaš)

Prema saopštenju turske televizije, oružani napad na ruskog ambasadora je izvršen za vreme otvaranja izložbe fotografija "Rusija u očima Turaka". Očevici su saopštili da se radi o atentatu.

Naoružani čovek je Karlovu pucao sa leđa, dok je on završavao govor na otvaranju izložbe.

AFP prenosi, pozivajući se na očevica, da je napadač uzviknuo "Osveta za Alepo", dok fotoreporter agencije AP tvrdi da je muškarac u odelu i kravati uzviknuo "Alahu Akbar" pre nego što je ispalio najmanje osam metaka.

Američka agencija dodaje da je napadač rekao i nekoliko reči na ruskom i oborio nekoliko izloženih fotografija. Rojters navodi da je napadač u glaeriju ušao pokazavši policijsku propusnicu.

Fotografije koje je objavio turski dnevnik "Hurijet" pokazuju najmanje dva muškaraca u odelima kako leže na podu, a pored njih je drugi muškarac koji maše pištoljem. Napad se dogodio u poznatoj galeriji "Čagdas Sanatlar Merkezi" u četvrti Čankaja gde se nalazi većina stranih ambasada, uključujući rusku.

Napad je izveden posle višednevnih protesta u Tuskoj zbog uloge Rusije u Siriji, ističe AFP.

Tuske vlasti pojačale su mere bezbednosti oko ruske ambasade u Ankari nakon atentata na ambasadora.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin upoznat sa atentatom na ruskog ambasadora u Ankari.
 

2024 © - Vesti online