Ponedeljak 19.12.2016.
14:36
Vestionline

VIDEO: Gnev među ženama zbog reklame iz Rusije

youtube.com/ Lucky
Ruska reklama je predstavila zaposlenu majku kao negativca u priči sa Deda Mrazom

Moskovska kreditna banka šokirala je zaposlene žene širom sveta svojom novom reklamom na kojoj se vidi Deda Mraz koji je jednoj zaposlenoj majci “očitao lekciju” jer ne provodi dovoljno vremena s ćerkom.

Na početku reklame vidi se devojčica koja sedi sama u mraku i piše pismo Deda Mrazu, dok majka užurbano prolazi pored nje gazeći joj flomastere.

- Znam da je moja majka veoma zauzeta. Kupuje mi igračke. Ali, najviše od svega, ja bih želela da budem sa njom. Molim te, vrati mi je nazad - kaže devojčica.

Nakon toga vidi se njena majka koja kasno noću izlazi iz kancelarije, ulazi u taksi, međutim, bradati vozač (Deda Mraz) zaključava vrata i žena shvata da je oteta – počinje da vrišti i lupa po staklu, ali bezuspešno.

U jednom trenutku Deda Mrazu je pozlilo, i ženi je pružio pismo koje mu je poslala njena ćerka. Žena je briznula u plač, i već u sledećem kadru, ona i njena ćerka su ponovo zajedno i reklama se završava.

Feministkinja Anastasija Karimova napisala je na društvenim mrežama da je očigledno poruka ove reklame da uspešna žena ne može da bude i dobra osoba.

- Imamo i jedno pitanje: Gde je otac? - poručuje ona.

Alena Popova, iz organizacije koja podržava poslovne žene, takođe je osula paljbu po ovoj reklami. 

- Odakle vam to da su zaposlene majke loše majke? Gde ste našli takve podatke? Rusija je zemlja zaposlenih majki - napisala je ona.

Mejl onlajn je kontaktirao portparola ruske Moskovske kreditne banke povodom sporne reklame, međutim još uvek nema nikakvog odgovora.

2024 © - Vesti online