Ponedeljak 19.12.2016.
13:02
blic.rs, Vestionline

Đulijani tera kontru: Sa Rusima samo oštro!

Tanjug
Rudolf Đulijani savetuje novog predsednika SAD, Donalda Trampa, da sa Putinom vodi "oštru" politiku

- Moramo da vodimo oštru politiku protiv ruskog predsednika Vladimira Putina. Obama je napravio grešku što se povukao iz projekta nuklearnog štita u Poljskoj i Češkoj. To je jedna od najvećih grešaka poslednjih 20-30 godina. Tim pre što u zamenu nismo dobili ništa. Bivši predsednici Bil Klinton i Barak Obama postali su političari koje Putin može da sateruje u ćošak kako mu se prohte - kazao je Đulijani tokom posete Varšavi u intervjuu koji objavljuje poljski list Žečpospolita.

Đulijani je podsetio da je tako bilo u pitanju Krima i Sirije i da zato sledeći američki predsednik mora sa Rusijom da razgovara s pozicije sile, kao i da nema govora o resetovanju odnosa sa Moskvom.

- Ne mislim da se može govoriti o resetovanju. Moramo sa Putinom da pregovaramo o onim pitanjima gde će se on ponašati racionalno i da ne pregovaramo o onima gde neće biti umeren - rekao je Đulijani.

Bivši gradonačelnik kome je nuđena funkcija šefa Stejt dipratmenta u Trampovoj administraciji rekao je poljskom listu da sankcije protiv Rusije SAD može da ukine samo ako se normalizuje situacija u Ukrajini.

- U suprotnom bi izgubili kredibilitet - poručio je nekadašnji gradonačelnik Njujorka.

2024 © - Vesti online