Nedelja 18.12.2016.
19:24
Vestionline

EP: Ništa novo, Norveška je ponovo prvak Evrope

Reuters
Nora Mork je sa 12 golova vodila Norvežanke do trijumfa

U duelu dve selekcije koje su prošle godine odlučivale o svetskom prvaku ishod je na kraju bio isti - titula je pripala Skandinavkama koje su u potpunosti zaustavile brzu igru Holanđanki koja je bila enigma za njihove prethodne rivale.

Ključni momenti desili su se sredinom drugog poluvremena kada je serijom 5:1 od 19:19 Norveška došla do 24:20. Uspele su Holanađnke na nešto više od minut do kraja da priđu na samo gol zaostatka (30:29), ali ne i do izjednačenja i produžetaka iako su imale dve prilike za to.

Blistala je Nora Mork sa 12 pogodaka u finalnom meču, a najveća podrška u napadu bile su joj Frafjord sa per i Herem sa četiri pogotka. Na drugoj strani Snedler je šest puta pogađala cilj, dok je Grot bila precizna pet puta.

Ranije tokom dana Evropska rukometna federacija proglasila je najbolju igračicu i tim prvenstva u Švedskoj. Za najbolju proglašena je Niki Grot, srednji bek Holandije, a ona je ujedno i u najboljoj sedmorci takmičenja koju su dopunile Sandra Toft (golman, Danska), Kamila Herem (levo krilo, Norveška), Kristina Neagu (levi bek, Rumunija), Ivet Broh (pivotmen, Holandija), Nora Mork (desni bek, Norveška) i Karmen Martin (desno krilo, Španija). Za najboljeg defanzivnog igrača proglašena je Francuskinja Beatris Edvig.

2024 © - Vesti online