Za topao dom i punu trpezu

D. Đorđević
Stigla drva: Srba Stanković

- Neka im zima bude topla u njihovom domu u planinskim vrletima u okolini Trgovišta. Znam da je zima u planini duga, hladna i zato moja porodica i ja želimo da im maksimalno olakšamo život - rekla je Milenka uz želje da joj štićenici u miru i radosti provedu nastupajuće praznike.

Srba i Novica su sa velikom radošću primili vest da će imati dovoljno novca kojim će rešiti pitanje ogreva, jer zima kod njih traje do maja.

Svinjetina za celu godinu

Krsteći se i ljubeći malu ikonu Bogorodice, Srba koji je kao dečak dospeo u ropstvo u planinskim selima oko Krive Palanke u Makedoniji i od zlostavljanja navukao teške ožiljke i na telu i na duši sa zadovoljstvom priča:

- Zahvaljujući Milenki kupili smo prasad koju smo čuvali i othranili pa su dogurala do 100 kilograma. Zaklali smo svinje i imamo mesa, masti, čvaraka, svega. Imamo svinjetine za celu godinu, od sada pa do sledećeg decembra!

 

- Bog sladak preko moje dobrotvorke iz daleke Australije, donese meni i nevoljnom bratu Novici miran život. Nema više straha da li ćemo imati za lekove, hranu, za ogrev... Imali smo dva kubna metra drva, a sad ćemo nabaviti taman toliko da ga imamo dovoljno do leta. Hvala veliko, neka našim dobrotvorima Sveta Bogorodica donese sve blagodeti u njihovom domu, neka ih čuva i daruje im zdravlja i sreće. Učinili su nas presrećnim. Blagoslovi Bože moju dragu Milenku i njenu familiju, koji svojim prilozima oteraše glad i bolest sa našeg kućnog praga - navodi Srba, koji u lepoti svoje pravoslavne vere nalazi spas od svih nedaća koje su ga tokom života zadesile.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2023 © - Vesti online