Nedelja 20.06.2010.
15:35 >> 19:50h
Vestionline

Paragvaj preko Slovaka u osminu finala

Golove vredne tri boda i plasmana u osminu finala, postigli su Enrike Vera u 27. i Kristijan Riveros u 86. minutu.

Paragvajci su od početka meča imali incijativu. Slovaci nikako nisu mogli da dođu do igre, a najbolji pokazatelj potpune nemoći Slovaka je podatak da su prvi udarac ka golu Viljara imali u 32. minutu meča. U međuvremenu, Paragvaj je stvorio nekoliko šansi, od kojih je jednu uspeo da realizuje. Odličnu akciju Santa Kruza i Valdeza krunisao je Vera u 27. minutu kada je vrlo prezicnim udarcem uspeo da savlada golmana Muhu za vođstvo od 1:0. Do poluvremena Paragvajci su mogli do još jednog gola, ali je neprecizan bio Lukas Barios.

U nastavku meča viđena je nešto bolja igra Slovaka, međutim ni u tom delu meča oni nisu mogli da probiju izuzetno čvrstu odbranu Paragvajaca. Južnoamerička selekcija je sjajno bila organizovana u defanzivi, a u nekoliko navrata su opasno pretili Slovacima iz brzih kontranapada. Meč je mogao da bude definitivno rešen u 72. minutu kada je odlično glavom šutirao Valdez, ali je lopta prošla samo nekoliko santimetara pored gola.

Ipak, Paragvaj je uspeo da postigne još jedan gol u finišu susreta. Odlično je loptu prihvatio Kristijan Riveros na ivici kaznenog prostora, oslobodio se čuvara i preciznim udarcem savladao Muhu sa konačnih 2:0.

Ovaj meč ostaće upamćen kao najslabije posećen na Svetskom prvenstvu. Utakmici na stadionu "Fri Stejt" u Blumfontejnu prisustvovalo je samo 26.000 gledalaca, odnosno malo više od pola kapaciteta stadiona!

Paragvajci su maltene obezbedili plasman u drugu rundu takmičenja, a za to im je potreban jedan bod u duelu sa autsajderima, Novim Zelandom. Sa druge strane, Slovaci bi u poslednjem kolu morali da pobede branioce titule Italijane, ali i da Paragvaj izgubi od Novog Zelanda.

Paragvajac Enrike Vela, koji je proglašen za igrača meča nakon pobede njegovog tima nad Slovačkom rekao je da je veoma srećan što je baš on postigao gol koji je Južnoamerikancima otvorio vrata plasman u osminu finala.

"Veoma sam srećan što sam baš ja bio taj koji je golom uneo potreban mir u nastavku meča. Drugi gol je bio samo posledica naše dominacije", rekao je Vela.

Slovačka - Paragvaj 0:2 (0:1)
Strelci: Vera 27', Riveros 86'. Stadion: Fri Stejt. Gledalaca: 26.000. Sudija: Edi Maile (Sejšeli). žuti kartoni: Durica, šestak, Vajs (Slovačka), Vera (Paragvaj).

 

SLOVAČKA: Muha, Pekarik, Škrtel, Salata (Štok 83'), Durica, Šestak (Hološko 70'), štrba, Hamšik, Vajs, Kozak, Vitek. Selektor: Vladimir Vajs.
PARAGVAJ: Viljar, Bonet, Da Silva, Alkaraz, Morel, Vera (Bareto 88'), Kaseres, Riveros, Santa Kruz, Barios (Kardozo 82'), Valdez (Tores 68'). Selektor: Herardo Martino.

2024 © - Vesti online