Subota 17.12.2016.
17:25
Vestionline, Tanjug

Kina pripretila Amerima: Čemu tenzije? Nema špijuniranja u našim vodama

Reuters
Američki moranrica ostala bez podvodnog drona u Južnom kineskom moru

Rojters prenosi da je kinesko ministarstvo navelo i se protivi američkom obaveštajnom radu i vojnim istraživanjima u kineskim vodama, kao i da će Kina ostati na oprezu u vezi s obaveštajnim radom SAD i preuzeti neophodne korake.

Kina i SAD koriste vojne kanale da adekvatno reše pitanje američkog podvodnog drona koji je kineska mornarica zaplenila u Južnom kineskom moru, saopštile su ranije kineske vlasti, dok kineski državni list izražava očekivanje da će to pitanje biti glatko rešeno.

Ratni brod kineske mornarice zaplenio je u četvrtak podvodni dron koji je američki okeanografski brod spustio u međunarodne vode Južnog kineskog mora, zbog čega su SAD uputile zvanični demarš Kini uz zahtev za vraćanje podvodnog drona, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika američkog Ministarstva odbrane.

- Razume se da Kina i SAD koriste vojne kanale kako bi adekvatno rešile to pitanje - navodi se u kratkom saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kine dostavljenom danas britanskoj agenciji, bez daljih detalja.

2024 © - Vesti online