Subota 17.12.2016.
17:06
Srna

"Arogancija koju Bošnjaci pokazuju prema Srpskoj, Srbima i Hrvatima, koštaće ih BiH"

Reuters
Ako Bošnjaci ne prihvate izmene zakona o Ustavno sudu, sledi zastoj: Milorad Dodik

Dodik je rekao novinarima u Gradišci da će bošnjački lideri dobiti ovaj predlog zakona i da će "imati dosta problema da kažu da to ne prihvataju".

- Mi ne smemo da dozvolimo da tri stranca i dva Bošnjaka odlučuju o političkom statusu ovog naroda. Onda je besmisleno sve što smo uradili do sad - istakao je Dodik.

Izetbegović u problemu

On je naveo da je mogao da vidi da su Bakir Izetbegović i SDA u silaznoj putanji što se tiče moći i organizacije.

- Napustili su ih i poslanici i ne mogu da računaju na svoju ljubav koja je dolazila iz Turske i na turskog predsednika Erdogana, izgubila im je Hilari Klinton na izborima... Sve se to složilo i njih samo održavaju ovi iz Saveza za promene, a i Izetbegović njih, očigledno - ocenio je Dodik.

Predsednik Srpske je naveo da je saznao da nema ni većine u Parlamentarnoj skupštini BiH, te da ona postoji od zakona do zakona.

- Ako oni ne žele dogovor i žele da očuvaju Ustavni sud koji će Srbima ukidati Dan Republike, nama taj Ustavni sud, BiH i SDA ne trebaju i mi ćemo braniti naše pozicije - rekao je Dodik.

Da se svi dogovore

On je bošnjačke političare pozvao na dogovor i dodao da će sami biti krivi za neuspeh BiH ako to odbiju.

- Ta arogancija koju pokazuju prema Srbima, Srpskoj i Hrvatima sigurno će ih koštati statusa BiH. Oni su pripisivali da je politika Slobodana Miloševića kriva što je neko otišao iz Jugoslavije, pa su Srbi bili krivi za sve živo. A oni sada još gore rade, ignorišu sve uz pomoć stranaca i žele da nam nametnu rešenja, koja nećemo - poručio je Dodik.

On je naglasio da će ono što hoće SDA u budućnosti biti sve više irelevantno.

- Njihova pozicija koja se zasnivala na snazi međunarodnog faktora je izgubljena i nije ono što se moglo videti prethodnih godina. Ako ne nauče tu lekciju, onda će biti potpuni luzeri, a koliko znam, njihovo zalaganje za BiH je isključivo u funkciji unitarizacije, za šta im trebaju poslušni Srbi i poltroni kao ovi iz Saveza za promene - objasnio je Dodik.

Pokret za promene da se okrene svom narodu

On je ocenio da predstavnici Saveza za promene "svakodnevno pokazuju poltronstvo i zahvalnost Izetbegoviću što ih je izabrao da tamo nešto rade i naivno veruju da narod to neće primetiti".

- Narod je to već vidio na lokalnim izborima i ako ne promene politiku biće veoma kažnjeni zbog toga od samog naroda na izborima 2018. godine - rekao je Dodik.

On je u tom smislu pozvao Savez za promjene da promeni politiku u interesu Srpske i srpskog naroda

2024 © - Vesti online