Subota 17.12.2016.
10:43
Vestionline, Alo

Beker je radio Novaku iza leđa?

Reuters
Radio sa Novakom, a dogovarao se sa Federerom - tvrdi Armenulić

Naime, on je u izjavi za list Alo potvrdio spekulacije da bi Nemac mogao da započne saradnju sa Rodžerom Federer i čak tvrdi da je do dogovora došlo još tokom sezone.

- Beker je verovatno napravio aranžman sa Federerom pre nego što je razgovarao sa Noletom o produžetku saradnje. Priča da će raditi na televiziji kao komentator bila je lažni razlog, a u stvari se Nemac dogovorio sa Švajcarcem. Razumem da su se on i Đoković dogovorili da okončaju saradnju, ali mi nije jasno kako može da prekine kako bi trenirao drugog igrača. Definitivno, takav gest nije u redu. Boris je estradni čovek, voli da bude u centru pažnje, a smatram da je njegov odnos sa Novakom bio malo veštački - kazao je Armenulić.

Iskusni stručnjak ne veruje da bi Beker mogao da bude od velike pomoći Švajcarcu.

- Nisam siguran koliko će se Federer usrećiti sa Bekerom, jer on pre svega nije trener! Naučio je nešto malo o tom poslu uz Novaka, ali nisam siguran na koji način može da pomogne Švajcarcu. Za Federera je najpametnije da na Vimbldonu završi karijeru. Sve ostalo je klasično natezanje, pokušaj da se sa 35 godina vratite u teniski vrh je gotovo nemoguća misija. Mislim da njemu ne može da pomogne nijedan stručnjak, a ponajmanje Nemac.

Podsećamo da je celu priču oko eventualne saradnje Bekera i Federera pokrenuo švajcarski list Der Bund, ali više kao pretpostavku "šta bi bilo kad bi bilo" nego što postoji bilo kakva najava da bi do saradnje zaista moglo da dođe.

2024 © - Vesti online