Petak 16.12.2016.
21:46
sputniknews

"Informacija o zločinima Vojske Sirije u Alepu su lažne"

Reuters
Militanti činili zločine u Alepu, a ne Sirija

Borodavkin je naveo da je u toku formiranje baze podataka o zločinima u Alepu radi sprovođenja istrage.

- Tokom oslobađanja Alepa i izvođenja humanitarne operacije otkriven je ceo niz važnih situacija. Kao prvo, otkriveno je da su namerno puštane dezinformacije koje se poslednjih dana šire o navodnim zločinima jedinica oružanih snaga Sirije u istočnom Alepu - rekao je Borodavkin.

Prema njegovim rečima, otkriveni su dokazi masovnih zločina militanata koji su pod kontrolom držali istočne rejone Alepa. 

- Istovremeno, u istočnom Alepu, koji je vojska oslobodila od terorista, otkriveni su dokazi da su teroristi u dužem vremenskom periodu svoje vladavine vršili strašne zločine u tom delu grada. Ubijali su decu, žene, masovno su streljali građane istočnog Alepa koji su želeli da izađu iz ’Kotla‘, minirali su humanitarne koridore, otvarali su snajpersku i artiljerijsku vatru po kolonama ljudi koji se nalaze u istočnom Alepu, granatirali su ruske bolnice i ubili su naše medicinske sestre. I to je samo ono što je zabeleženo na osnovnu svežih tragova. Odgovarajuća baza podataka o tim zločinima i zverstvima već se formira za narednu istragu i kažnjavanje krivaca - rekao je Borodavkin.

Prema njegovim rečima, otkriveno je da samim teroristima nisu nedostajali ni hrana, ni lekovi, dok su oni istovremeno morili glađu ljude na teritoriji pod njihovom kontrolom u istočnom Alepu.

2024 © - Vesti online