Petak 16.12.2016.
17:34
J. L. Petković - Vesti

Vrtić za decu u Srbici

Ministarstvo za zajednice i povratak
Dalibor Jevtić sa decom na otvaranju vrtića

- Godinu dana od obećanja uspeli smo danas da otvorimo zaista lep objekat koji,  pre svega, pruža sve potrebno da deca normalno borave, obrazuju se i odrastaju isto kao i njihovi vršnjaci u nekim drugim mestima. Na ovaj način, poslali smo poruku da ne odustajemo od opstanka na ovim prostorima i da ćemo nastaviti da ulažemo u sve što je budućnost. A budućnost je omogućavanje najmlađima da imaju normalne uslove za obrazovanje i svega onoga što njihov život čini normalnim i dostojnim - rekao je Jevtić. 

On je istakao da raduje činjenica da u selima Suvo Grlo i Banje u kojima žive Srbi, ima 90 dece.

Ministarstvo za zajednice i povratak
Otvaranje vrtića

- To treba da bude primer i ostalima. Pre svega mislim na sredine u kojima Srba nema toliko puno i koji su se takođe suočavali sa zaista puno problema u prošlosti, ali su pobedili sa željom za opstankom, željom da na ovim prostorima bude što više mladih koji su naša budućnost - kazao je Jevtić u obraćanju meštanima sela Banje. 

Direktorica predškolske ustanove "Maja" Marija Savić kaže da je otovoreni vrtić od velikog značaja za Srbe koji žive u opštini Srbica:  

Ministarstvo za zajednice i povratak

- Zato bih želela u svoje ime a i u ime čitavog kolektiva predškolske ustanove „ Maja " i meštana ova dva sela da se zahvalimo ministru Jevtiću na ukazanoj prilici i na tome što nam je omogućio da naša deca dobiju jedan novi objekat koji je po najvišim evropskim standardima. 

Ministar Jevtić je rekao i da će ministarstvo na čijem je čelu nastaviti da ulaže i dalje u sela Banje, Suvo Grlo kao i ostale srpske sredine, te da će zajedno sa meštanima određivati prioriteti "koji će pomoći da pobedi život jer je uravo to cilj.

2024 © - Vesti online