Petak 16.12.2016.
15:39
Srna

"Hrvatska da se pokrije ušima! A, ko sa nama neće lepo..."

Tanjug
Predsednik odbrusio Hrvatima: Tomislav Nikolić

Nikolić je naglasio da Srbija ne želi na bilo koji način otvarati bilo kakav sukob sa Hrvatskom, ali da ima granicu do koje trpi.

- Vodu kada pritiskate, pa i ona pokaže otpor, a kamoli narod kao što je srpski. Ko sa nama hoće lepo dobiće lepše, ko sa nama ne želi lepo više možda nećemo da uzvratimo ružno, ali ne može da očekuje da imamo neku previše dobru saradnju - rekao je Nikolić u Kragujevcu.

On je ocenio da Vlada Srbije radi izvanredno, da je sada na ispitu EU i da će se vrlo brzo videti da li Hrvatska, blokirajući Srbiju, sprovodi svoju volju ili služi da bi se opravdao zamor proširenja EU, prenose beogradski mediji.

- Nemoguće je da je 27 država na jednoj strani, a jedna država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje - rekao je Nikolić i dodao da će se uskoro videti tačne namere EU.

On je poručio da Srbija nikada neće odustati od EU jer je cilj bolji život i članstvo u EU.

- Na EU je da kaže da li nas tamo zaista hoće, pošto je postalo sasvim jasno da zahtev u vezi sa nezavisnošću Kosova ne bi mogao da prođe. Čini mi se da se ovako prolongira ulazak u EU jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rešavanje nekih pitanja koja ni sama nisu dobro rešila - rekao je Nikolić.

2024 © - Vesti online