Petak 16.12.2016.
15:22
Tanjug

Zukorlić "udario" na Ljajića

Tanjug
Ponovo ratuje sa ministrom Ljajićem: Muamer Zukorlić

Zukorlić je, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, rekao da je konkurs na portalu gradske uprave Novog Pazara bio "skoro skriven", da je pristup tom delu sajta bio tehnički blokiran, kao i da je došlo do sukoba interesa, a da su o dodeli novca odlučivali najbliži Ljajićevi saradnici.

On se, kako je rekao, žalio na tu odluku zaštitniku građana Saši Jankoviću, koji je odgovorio da nije bilo kršenja procedure i da je dodela sredstava u visini od 40.000 evra mesečno bila zakonita.

To je, kaže on, još jedan pokazatelj da Zaštitnik građana ne odlučuje po zakonu, niti po principu zaštite jednakopravnosti svih građana.

Zukorlić je Ljajića optužio i da koristi poziciju ministra kako bi "prisluškivao građane, a zatim te snimke koristio za političke obračune".

Kako je objasnio, televizija Novi Pazar objavila je snimak navodno prisluškivanih razgovora narodnog poslanika Jahje Ferhatovića sa nekim osobama, kako bi ga kompromitovala da je navodno imao sastanke sa saradnikom Vojnobezbednosne agencije.

Odgovarajući na pitanja novinara, Zukorlić je rekao da nije na njemu da utvrđuje da li su ti snimci autentični, već da je, u najboljem slučaju, reč o nezakonitom prisluškivanju.

- U razgovoru nema ništa senzacionalno, ali je poenta kompromitacija. I naslovi portala i televizija Ljajića objavili su, eto dokaza kako Zukorlićevi saradnici sarađuju sa obaveštajnim službama. To je poenta kompromitacije - rekao je Zukorlić i objasnio da se u Sandžaku svaka saradnja sa obaveštajnom službom smatra sramotom.

2024 © - Vesti online