Petak 16.12.2016.
13:36
Danas

Ubistvo Đinđića: "Šešelj preti i ucenjuje, a plaši se da će ponovo biti saslušan"

A. Čukić
Šešelj se sprema za predsedničke izbore: Žarko Korać

Korać, koji je bio predsednik Komisije za ispitivanje obezbeđenja Zorana Đinđića, je to rekao za dnevni list "Danas", odgovarajući na pitanje zbog čega Šešelj u poslednje vreme poziva na rasvetljavanje ovog slučaja, s obzirom na njegove brojne dokaze svedoka u njegovoj uskoj povezanosti sa određenim pripadnicima "zemnuskog klana".

- Insistiranje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se ispita i do kraja otkrije istina o atentatu na Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije, predstavlja njegov pokušaj da zabašuri svoju ulogu i veze sa direktnim ubicama Đinđića, pripadnicima "zemunskog klana" - ocenjuje Korać.

On je, komentarišući niz nastupa lidera radikala u vezi sa ovom temom istakao da se iza poziva o osnivanju anketnog odbora koji bi se bavio otkrivanjem istine o ubistvu Zorana Đinđića kriju i ucene i političke poruke onima kojima je rekao da se priprema atentan na Đinđića, spremajući se na taj način za predsedničke izbore.

- Šešelj, koji se po po izjavama zaštićenog svedoka na suđenju ubicama Zorana Đinđića viđao krišom sa vođom "zemunskog klana" Dušanom Spaspjevićem i rekao na prvoj konferenciji za štampu po povratku iz Haga da mu je milo da je Đinđić ubijen, sada naprasno traži da se ispita politička pozadina ubistva? Ako bih bio ciničan, pretpostavljam da bi odlikovao naručioca - kaže Korać.

On ističe da se Šešelj plaši da bi mogao ponovo da bude ispitan u vezi sa onim što zna o atentatu na Đinđića.

- Ako bih bio ozbiljan, a ne ciničan, odgovor je jasan. Šešelj sve to radi da bi pokušao da zabašuri svoje veze sa "zemunskim klanom" i mogućnost da i on ponovo bude saslušan u vezi sa onim što zna o ubistvu.

Prema Koraćevim rečima, Šešelj šalje političke poruke onima kojima je rekao da se sprema atentat na Đinđića.

- Ko veli, vi ste moji saučesnici, čuvajte se da ne progovorim - ocenio je Korać.

2024 © - Vesti online