Petak 16.12.2016.
08:15
D. Petrović - Vesti

Cecin bum sa "Autogramom"

Z. K. Munja
Oborila sve rekorde: Ceca Ražnatović

Uvek vredan Saša Matić i ove godine prednjačio je kada su u pitanju kvalitetni spotovi i koncerti u prepunim dvoranama u regionu. I, možda bi godina za nama bila suva i sumorna da Ceca Ražnatović krajem juna nije grunula sa albumom "Autogram" i oborila sve rekorde.

Njene pesme beleže milionske preglede, a u jednom trenutku pretila je da "sruši" sopstvenu internet stranicu kolika je bila potražnja za novim hitovima. Na prvo slušanje izdvojila se naslovna numera "Autogram", koja je u rekordnom roku postala jedna od najslušanijih, ali je ovu pesmu ubrzo prešišala numera "Trepni".

I album i muž

Ana Nikolić može da bude zadovoljna kada je 2016. godina u pitanju. Objavila je album "Labilna", koji ju je vratio u estradni vrh, ali joj je i doneo muža. Naime, ona je na albumu sarađivala sa reperom Stefanom Đurićem Rastom. Par se zbližio, zaljubio i Ana se udala za 11 godina mlađeg repera, pa sada ima i hit album i muža.

Ovaj Cecin hit zabeležio je 29 miliona pregleda, i s pravom poneo titulu najvećeg hita u 2016. godini, kada je u pitanju folk muzika, a ona laskavo priznanje "Vesti" za najbolju pevačicu.

Titulu najboljeg pevača poneo je Peđa Medenica, koji je publiku osvojio pesmom "Posle tebe". Nenametljivo i gotovo bez reklame Medenica je ponovo dokazao da kod publike prolazi samo jedno - kvalitetna pesma. Međutim, njegova numera "Posle tebe" postala je hit, ali on nije uspeo da priđe ni blizu Ceci Ražnatović, neprikosnovenoj vladarki Ju tjuba u ovoj godini. Jedini koju su uspeli koliko-toliko da joj se primaknu su Rada Manojlović i Haris Berković, čiji je hit "Biseri i svila" zabeležio oko 23 miliona pregleda.

Popularnosti njihovog dueta svakako je doprinela i činjenica da su njih dvoje zaplovili u ljubavnu romansu, što je dodatno probudilo interesovanje publike za njih i njihovu pesmu. Ipak, to nije bilo dovoljno i da njihova numera postane hit godine, što je svakako teško kad se u konkurenciji nađe Ceca, koja i dalje važi za najveću folk zvezdu na Balkanu.

Z. K. Munja
Najbolja pop pevačica: Nataša Bekvalac

Nataša bez konkurencije

Tri godine posle albuma "Milion dolara" Ana Nikolić je objavila CD "Labilna" koji malo podseća na njena prethodna izdanja. Razlog za to je reper Stefan Đurić Rasta koji je "umešao prste" u njene nove pesme, pa mnoge kolege hvale Anine hitove.

I možda bi ona ponela laskavu titulu najbolje u 2016. godini da posle višegodišnje pauze i brojnih odlaganja album nije objavila i Nataša Bekvalac.

Ona je početkom juna publici predstavila CD "Orginal" i momentalno zasela na muzički tron u zabavnjačkoj branši. Sa ovog albuma već su se izdvojili brojni hitovi "Ludilo", "Lave moj", ali se njenim fanovima najviše sviđa naslovna numera "Orginal" sa više od 29. 600.000 pregleda na Ju tjubu.

Ona je jedina koja je stala na crtu Ceci Ražnatović, koja je bez konkurencije u narodnjačkoj branši.

Zato titula "Vesti" za najbolju pop pevačicu ide u ruke Nataše i njene pesme "Original".

Među muškarcima ponovo je dominirao Saša Kovačević, koji je sa svojim letnjim singlovima "Zamalo tvoj" i "Temperatura" osvojio publiku, pa su njegove pesme treštale iz kafića celo leto.

2024 © - Vesti online