Petak 16.12.2016.
06:00
Đ. Barović - Vesti

INTERVJUDarko Mladić, sin komandanta VRS

Dokazali smo Ratkovu nevinost

A. Čukić
Darko Mladić sin komandanta VRS

- Moj otac je pre početka procesa, pri izboru pravnog tima, imao samo dva uslova. Prvi uslov je bio da brane i odbrane Srbiju i Srpsku, a drugi da u slučaju da pronađu bilo kakav dokaz da je počinio bilo koje krivično delo, onda imaju obavezu da tu krivicu i dokažu, a on za to bude primereno kažnjen. Svakome ko se iole razume u krivično pravo jasno je da je optužnica rasturena po svim šavomima.

Kako ste Vi zadovoljni odbranom?
- Uveren sam da je proces pokazao sa koliko manipulacija se tužilaštvo služilo kako bi mom ocu pripisalo nepostojeću krivicu. Pritom, nijednog trenutka se nije bežalo od činjenice da je bilo zločina.

Da li bi ovaj proces mogao da se završi oslabađajućom presudom?
- General Mladić mora da bude oslobođen. Da li će se to desiti, ne znam, s obzirom na to da smo pokazali da su dvojica od trojice sudija pristrasni, ali i da je bilo značajnih problema, opstrukcija u postupku.

Sem ako se umeša politika?
- Taj deo ne mogu da komentarišem. Politički i diplomatski pritisci su nešto što je stvar kojima treba da se bavi država, a ne pojedinac.

Tim odbrane

Darko Mladić kaže da je tim odbrane njegovog oca pomagalo i 20 mladih advokata, stranaca iz gotovo celog sveta.

- Oni su radili besplatno i na početku su imali želju da vide u praksi rad Tribunala. Na kraju, kada su se upoznali sa dokazima, radili su toliko predano da većina danima nije izlazila iz kancelarije, spavali su po stolovima - kaže Mladić.
 

2024 © - Vesti online