Četvrtak 15.12.2016.
17:37
ruskarec.ru, Vestionline

VIDEO: Ruski superlovci Su-30SM čuvaju Krim

Youtube/MegaSkybox
Ruski Su-30SM (Foto: Arhiva)

- Kompletna eskadrila mornaričke avijacije Crnomorske flote u čijem sastavu se nalaze višefunkcionalni lovci Su-30SM, formirana je na Krimu - izjavio je načelnik informativne službe mornarice kapetan prve klase Vjačeslav Truhačov.

Mornarička avijacija Crnomorske flote u ponedeljak je dobila tri nova lovca Su-30SM, saopštila je pres-služba CF.

Krajem novembra posebni mornarički jurišni puk Ratne mornarice RF dobio je partiju višenamenskih lovaca Su-30SM. U naoružanje mornaričke avijacije Ratne mornarice Rusije do kraja godine ući će šest lovaca Su-30SM, dva protivpodmornička aviona Il-38, kao i deset helikoptera različitih modifikacija.

                       Ceo tekst možete pročitati na sajtu Ruska reč

Lovci Su-30SM proizvode se u Irkutskoj fabrici za proizvodnju aviona. U skladu sa ugovorom sklopljenim sa Ministarstvom odbrane do 2018. godine VKS treba da bude isporučeno 88 lovaca, a mornaričkoj avijaciji Ratne mornarice 28.

Su-30SM je višenamenski supermanevarski lovački avion. On objedinjuje funkcije lovca, jurišnika i bombardera, snabdeven je radarom sa faznom antenskom rešetkom i motorima sa promenljivim obrtnim vektorom i prednjim horizontalnim stabilizatorima.

2024 © - Vesti online