Petak 16.12.2016.
04:00
D. Dekić - Vesti

Lažni patriotizam platiće radnici

Ranka Savić

Ovaj glas razuma, kao odgovor na novo zatezanje komšijskih odnosa, prema rečima predsednice ASNS Ranke Savić predstavlja pokušaj da se stane na put pogrešnoj državnoj politici obe zemlje.

- Te neprestane tenzije stvaraju atmosferu u kojoj politika i "patriotizam" odnose primat nad brojnim problemima sa kojima svakodnevno žive radnici i svi građani sa obe strane granice - pojašnjava Savić za "Vesti".

Branitelji i ustaše i partizani

Ustaše i partizani su se našli u istom košu na otkrivanju spomenika 72. bataljona Vojne policije u Splitu, odakle je poslanik Miro Bulj iz stranke Most poručio da je "Hrvatska nastala na zajedništvu hrvatskih ljudi, sinova ustaša i partizana". To je bio njegov odgovor novinarima pored ovog novootkrivenog obeležja sa uklesanim "Za dom spremni".

To proizvođenje stalne napetosti, saplitanja, ucene i jeftini populistički poeni, prema njenim rečima, neće doprineti boljem radu hrvatskih kompanija u Srbiji ni prodaji srpskih čokoladica u Hrvatskoj.

- Na kraju račun kao i uvek plate radnici, pa veliki sindikati sa brojnim članstvom moraju da preuzmu društvenu odgovornost. Zato smo pozvali hrvatske kolege da umesto razlika nađemo zajedničke imenitelje, poput privredne saradnje, prava radnika, sindikalne i socijalne solidarnosti, odnosno boljeg života za radnike - kaže Savić i otkriva da će ASNS na isti način delovati u slučaju da dođe do napetosti u odnosima sa bilo kojom zemljom u regionu.

2024 © - Vesti online