Sreda 14.12.2016.
19:35
Tanjug, Vestionline

Ombudsman kritikuje premijera za raspirivanje mržnje

M. Karović
Saša Janković je poslao otvoreno pismo Aleksandru Vučiću o uvredama koje mu je uputio

Janković u otvorenom pismu Vučiću navodi da to nije prvi put da predsednik vlade  iznosi neistine u vezi njegovog rada i da to nije problem samo za njega i osobe koje je premijer pomenuo, već "po demokratiju u Srbiji".

Ocene premijera su besmislene, navodi Janković u saopštenju i dodaje niko nema pravo da kaže takvo nešto, a da je premijer poslednji koji ima to pravo.

- Sve i da sam, ili neko drugi od navedenih, u prošlosti menjao svoje stavove za 180 stepeni, prebrojavao građane po etničkoj osnovi u srazmeri 1 prema 100, dobijao stan od države dok je bombardovana, bio ministar informisanja dok su vlasnici novina ubijani ili da danas gazim i preuzimam nadležnosti svih državnih organa i institucija, kao što je to slučaj sa Vama, ne biste smeli da nam kažete da smo protivnici države i naroda - naveo je zaštitnik građana.

Napominje i da se premijeru obraća otvorenim pismom zato što on njegove službene dopise ne čita i na njih ne odgovara, niti ima vremena da se sa njim sastane.

- Srbija zaslužuje više i bolje od ovakvog načina vršenja vlasti, Srbija zaslužuje dostojanstvo i čestitost. Poslušajte me, makar mi i ne verovali - naveo je Janković u otvorenom pismu premijeru Vučiću.

2024 © - Vesti online