Dajte Sofiji šansu za život!

O. Đoković
Na teškim mukama: Porodica Nikolić

 Prikupili su Nikolići uz pomoć dobrih ljudi, za desetu po redu operaciju, traženih 122.000 evra i očekivali da će taj strašni sudbinski propust, rascep između dušnika i jednjaka u telu njihovog deteta, biti konačno zalepljen i da će tekućina i hrana, ne ulazeći u pluća, početi prolaziti kroz grlo. Deseta operacija nije uspela. Potrebna je jedanaesta. Deseta je trajala deset sati. Šta će biti sa jedanaestom? Bojana i Dejan nemaju više pod kožom ni milimetar prostora gde bi smestili svoju bol i muku. Došlo im da eksplodiraju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Čudi me kako ne znaju zašto se rupa nije zalepila - u poruci pariskoj dobrotvorki Planki Bondulić jedva je iz sebe istisnula Bojana.

U ponedeljak je lekarski konzilijum doneo odluku.

- Rekli su nam da je u četvrtak operacija i misle da će biti uspešna. Dodali su: "I, to je kraj." Dakle, dalje ne postoji - informiše Bojana Planku.

Ne sluti šta je čeka

U svemu tome, ne sluteći šta je čeka, Sofija se anđeoski osmehuje. Ne zna ovo detešce kako je kad se nema cevi u grlu i stomaku, ne zna kako je kad se nešto jede na usta i proceni je li slatko, dobro, divno. Ni čokolade, jagode, mleka... Do sada, od rođenja, nikad i ništa od toga nije osetila.

Strašno je, ponovo će seći grudni koš, ulaziti u Sofijino telo i ponovo će, verovatno, to trajati satima. Očajni su Bojana i Dejan. Veruju oni lekarima, predali su im u ruke svoje nemerivo i nezamenjivo blago, ali im se sada, ipak, srce zgrčilo. Bore se Nikolići sa svojim mislima.

Prostruji, možda, u nekom njihovom letimičnom crnom trenutku, da se na njihovom čedu eksperimentiše, eto, vrištali bi od nemoći. Ima još nešto. Otkriva Bojana:

- Uz pomoć dobrih ljudi, humanitarnom akcijom, prikupili smo novce i platili bolničke usluge do 6. januara. Sada se sve prolongira, mi više nemamo ni novčića. Pitala sam lekare: "Šta sada?"

Nisu Nikolići krivi za neuspeh operacije. Plaća li se nova operacija? Hoće li morati da napuste bolnicu kad istekne uplata? Ko će, onda, Sofiji pomoći? Gledaju Nikolići u lekare pariske bolnice Neker kao u Boga, ali, na žalost, nemaju novca da ih i u nastavku gledaju tako. Posle jedanaeste operacije, predviđaju lekari, sledi mesec dana oporavka. Kasa Nikolića je prazna. A i šta posle?

Ne može se ni zamisliti kako je Sofijinim roditeljima. Pukli bi i da su čvršći od čelika, a, izgleda, ljubav ih snaži. Pomozimo im svi zajedno, pomozimo njihovoj, a i našoj Sofijici, možemo prenosnom energijom i molitvama, ali je, ipak, sve u novcima koje bolesni, pa i detešce, moraju uložiti da bi mogli živeti. Zato, dijasporo, pomozi! Novčić po novčić, hvala svakome!

RAČUN ZA POMOĆ

Kako svaki bolnički dan u pariskoj klinici košta dodatno i da je Nikolićima i dalje potrebna pomoć dobrih ljudi, ponavljamo i broj računa: KOMERCIJALNA BANKA, AD BEOGRAD, 11000 Belgrade, Republic of Serbia
Beneficiardž, IBAN / Account Number: RS35205903102290980667
Name: SOFIJA NIKOLIĆ
Street: DRAGANA RAKIĆA 020G/2
Citdž, Countrdž: Zemun, REPUBLIC OF SERBIA
Komercijalna banka AD Beograd
SNjIFT - BIC: KOBBRSBG
Deutsche bank AG, Frankfurt am Maine, Germandž
SNjIFT- BIC: DEUTDEFF

2024 © - Vesti online