Sreda 14.12.2016.
10:22
informer.rs

Veštak: Taton nije pao, neko ga je uhvatio za noge i bacio preko šipke!

youtube.com/SRB-IN
Bris Taton pretučen je 2009. godine

On je svedočio u nastavku ponovljenog suđenja navijaču Partizana Đorđu Preliću, koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo Tatona, pošto je bio u bekstvu sve do juna 2014. godine.

- Najviše troje ljudi je bacilo Tatona niz stepenice. Isključujem slučajnost, zbog ograde koja je tu postavljena da neko ne bi pao. Da je hteo sam da skoči, doskočio bi na noge, a ne na glavu -istakao je veštak.

Busarčević je precizirao da je Taton uhvaćen za noge i prebačen, ili mu je neko podigao celo telo i bacio ga:

- Imajući u vidu tragove na majici, Taton je bio odgurnut na metalne šipke. Do takvog nalaza došao sam pregledom lica mesta i veštačenjem tragova krvi i odeće pokojnog.

Državljanin Francuske pretučen je 17. septembra 2009. godine, uoči utakmice fudbalskih klubova Partizan i Tuluz, dok je sedeo sa društvom na terasi kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu. Od posledica teških povreda preminuo je 12 dana kasnije. Ukupno 14 navijača pravosnažno je osuđeno zbog tog incidenta na 124 godine robije.

Osim Prelića, koji je posle pet godina uhapšen u Španiji, u odsustvu je na 14 godina osuđen i Dejan Puzigaća, sada monah Sava. On je krajem prošle godine izručen iz Grčke i uskoro bi trebalo i njemu da počne ponovljeno suđenje. 

2024 © - Vesti online