Sreda 14.12.2016.
08:35
Vestionline

"Zapad želi da nas Rusija zaustavi, da sačuvaju teroriste"

Reuters
Bašar al Asad: Zapad je licemeran

Na konstataciju da je Palmira ponovo region u problemu i da se ne čuje mnogo glasova žaljenja zbog toga, Asad je rekao da je sve to tačno.

- Da su Palmiru osvojile vladine snage, onda bi se svi zabrinuli zbog očuvanja baštine. Da oslobodimo Alepo, Zapad i mejnstrim mediji će pričati da su zabrinuti za civile. Oni ne brinu kada se desi suprotno, kada teroristi ubijaju civile i uništavaju kulturno nasleđe, ne samo Sirije, već čitavog čovečanstva - naveo je Asad.

Potom se osvrnuo na stanje u Palmiri.

- Ako pogledate tajming shvatićete da to ima veze sa onim što se dešava u Alepu. Ovo je odgovor na dešavanja u Alepu, oni žele da zaustave našu vojsku i da umanje pobedu u Alepu. Naravno, to im nije uspelo - dodao je Asad.

Uprkos pozivima sa Zapada za prekid vatre kako bi se izbavili civili i pritiska na Rusiju i Iran da izvrše pritisak na zvanični Damask, Asad ima drugačije viđenje situacije.

- Uvek je važno u politici da čitate između redova, da ne budete bukvalista. Nije mi bitno šta oni traže. Prevod njihovog saopštenja Rusiji je da zaustave napredovanje Vojske Sirije ka položajima terorista, to je značenje, zaboravite na sve ostalo. Oni kažu da smo mi otišli predaleko u borbi protiv terorista, da to nije trebalo da se dogodi i da Rusi treba da nas zaustave, da treba sačuvati teroriste - zaključio je Asad.

2024 © - Vesti online