Utorak 13.12.2016.
19:24
Tanjug

Vučić otkriva: Hrvati bežali od mene po Briselu

Tanjug
Od Hrvata i dalje očekuje saplitanja: Aleksandar Vučić

- Šta oni hoće, ja stvarno ne znam - rekao je Vučić i dodao da bismo mi voleli kada bi izborni sistem u Hrvatskoj bio za manjine isti kao onaj u Srbiji, koji im garantuje prag za ulazak u parlament od 0,4 odsto i gde mogu da imaju i pet, šest, sedam ili i više poslanika i gde mogu da glasaju kao svi građani Srbije, a ne da se na izbornom mestu deklarišu kao nacionalna manjina.

Kako je rekao, problem je kada neko nema drugu politiku već im je jedina politika da budu protiv Srba i Srbije.

- Super, uživajte u tome - rekao je Vučić, ali i dodao da Hrvatska nije zatvorena zemlja  iz koje se ništa ne čuje, da je 21. vek i vreme modernih tehnologija i da informacije postoje.

Premijer je dodao da je na sve što odande stiže "500 puta zvao Aleksandra Vulina" i zamolio ga da ne reaguje, ali i dodao da je to teško učiniti kada za postavljanje table sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu kažu da nije ništa čudno da se stavi taj pozdrav kod najvećeg srpskog groblja.

I dalje saplitanja

Vučić je rekao da i dalje od Hrvatske očekuje saplitanje na svakom koraku.

Upitan da komentariše izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da su još neke zemlje bile protiv otvaranja Poglavlja 26, izričito je odgovorio da je to bila samo Hrvatska, a da je bilo nekih pitanja koja je ranije postavljala Bugarska, ali da su ona rešena.

- Hrvati su bili sami u tome, ali vidite da se nisam zbog toga nasekirao, Jer, ova je godina bila godina u kojoj smo imali gotovo najbolje rezultate u ekonomiji od svih zemalja u regionu i u tome ćemo ubuduće da se takmičimo. To nas interesuje - rekao je premijer, a Hrvatskoj poručio:

- Sad smo naučili lekciju, vi radite svoj posao, mi ćemo svoj i nema velike filozofije. To je sasvim fer.

Atmosfera u Briselu

Premijer je pokušao i da ilustruje atmosferu tokom svog boravka u Belgiji, pa je otkrio da su hrvatske doplomate bežale su od njega po Briselu.

Navodeći da je stavove Srbije o apsolutnoj opredeljenosti za evropski put, ali i orijentaciji ka Rusiji i Kini, a u želji da Srbija bude jaka i snažna, pre svega ekonomski, predočio ponovo i u Briselu, premijer je dodao:

- A, vidim, neke su hrvatske diplomate bežale od mene po Briselu. Ja ih u prolazu potapšem i kažem - samo vi radite svoje.

2024 © - Vesti online