Malom junaku od srca

N. Đurović
Hvala svim dobrim dušama: Aleksandar, Despot i Sofija Lazić u "Vestima"

I ono što nije mogla da uradi država za ovog mališana, uradili su mnogi dobri i humani sugrađani, omogućivši njegovoj porodici da pribave specijalne gaze i flastere za koje je mesečno potrebno izdvojiti čak 3.000 evra.

Duboko ganuti njegovim zlim usudom, kao i nemogućnosti roditelja Aleksandra i Sofije, oboje nezaposlenih, da omoguće ovaj medicinski materijal, bili su i čitaoci "Vesti" koji su posredstvom naše Redakcije počeli da šalju pomoć.

Adresa i telefon

Pošto je u poslednje vreme veći broj naših čitalaca izrazio želju da stupi u kontakt sa porodicom Despota Lazića, objavljujemo još jednom njihovu adresu: Radničkog bataljona 2 - Naselje Lug, 31250 Bajina Bašta, Srbija, a telefon je: 00381 64 105 35 16. Budući da ovom mališanu medicina za sada ne može pomoći, Lazićima je svaka pomoć dobrodošla, jer njihov sin bez specijalnih flastera i zavoja za koje treba mnogo novca, ne može da pregura dan.

Akcija za ovog mališana se zahuhtala i do danas ne prestaje. U prilog tome govori i to što skoro da nema dana, a da nam putem elektronske pošte ne stigne molba za kontakt telefon ili adresu porodice Lazić. Isto tako, stižu i prilozi, a ovog puta, 100 evra Milenke Kotlajić iz Frankfurta, kao i po 50 evra anonimne donatorke, kao i Gordane Kornšat iz istog grada, uz kratko pismo u kome između ostalog piše:
"Ovu malu skromnu pomoć namenila sam za Despota Lazića, malog junaka koga od srca pozdravljam."

Prilog smo ubrzo prosledili Lazićima, a Despotova majka Sofija se najtoplije zahvalila, kao i svima ostalima koji su ih proteklih dana zvali, posećivali i slali pomoć.

- Teško je razlučiti ko nas odakle zove, šalje pomoć ili posećuje i da li su priču o Despotu videli u "Vestima" ili putem drugih medija. Iskreno govoreći, nas je i stid da pitamo, ali smo svima podjednako zahvalni jer da nije tako dobrih ljudi, naš život bi bio mnogo teži i neizvesniji. Tu pre svega mislim na Despota, koji sve što je stariji, svesniji je i stanja u kojem se nalazi, kao i cele situacije, a samim tim, sve to teže nosi. Zato je kod nas sve po starom, tačnije, borba da Despot pregura dan sa što manje bola. Da nije specijalnih zavoja i flastera kojima mu oblažemo sva mesta na telu koja su prekrivena ranama, ječao bi u neprestanim bolovima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Najgore je što ima plikove i na sluzokoži unutrašnjih organa, a to su mesta na koje ne možete staviti ništa što bi umanjilo bol. Iako smo se na neki način pomirili sa tim, mislim da Despot nije i da nikada i neće moći. Teško je to breme za njegova mala pleća. Mi se svi trudimo u kući da mu olakšamo što više možemo, ali samo ponekad uspemo da ga utešimo - iskreno će majka Sofija, koja se ne seća da je i jednu noć mirno prespavala od njegovog rođenja.

2024 © - Vesti online