Utorak 13.12.2016.
12:20
b92.net

Šešelj: Raskrinkali smo Čovića, sad neka policija uradi svoje

Tanjug
Što je do njega i radikala - oni su uradili: Vojislav Šešelj

- Mi smo raskrinkali ulogu Nebojše Čovića i dokumentovali njegovo učešće u zaveri u kojoj je ubijen Đinđić, a MUP ništa ne preuzima. Celom dosmanlijskom režimu je jasna uloga Čovića, neki su o tome i pisali, a sada imamo neoborive dokaze o njegovoj ulozi u tome. Ako može građanska inicijativa i novinarska hrabrost u slučaju Kurira da doprinese, onda mora i MUP da da svoj doprinos. Krajnje je vreme da se stavi tačka na taj slučaj, da se ne bi vukao kao slučaj Kenedi. Nije valjda toliko značajna uloga Čovića u Crvenoj zvezdi da bi ga to oslobodilo krivice, a tako ispade, da je režim imao poverenje u njega i da ga ubaci u Zvezdu da reši probleme - rekao je Šešelj.

Potom se osvrnuo i na slučaj "Topčider".

- Ovde je pomak postignut. Očigledno je da je Vuk Jeremić učestvovao u zataškavanju, ali mu je uloga mogla biti minimalna jer je on služio vojni rok kao civil u kabinetu Borisa Tadića. Nema sumnje da je umešan, ali mu uloga nije najvažnija. Tu je najvažnija uloga Borisa Tadića i monstruma Mikija Rakića, koji je žario i palio Srbijom. Znam da ima zasluge za formiranje napredne stranke, ali je mrtav i ne morate da mu se zahvaljujete više. Razjasnite njegovu ulogu, ona se može razjasniti, a ne može dok se ne sasluša Tadić. A šta se čeka? Saslušava se Jeremić koji je kao vojnik civilne službe pridodat kabinetu Tadića, on je mogao samo njegove naloga da izvršava, a ne samostalno da donosi odluke - zaključio je Šešelj.

Šešeljevo izlaganje dolazi u trenutku kada se u jednom beogradskom listu ime Nebojše Čovića dovodi u vezu sa ubistvom Đinđića.

2024 © - Vesti online