Utorak 13.12.2016.
09:18
Vestionline

Ko nas koči iz Evrope? Hrvatska i Bugarska?! E, izem ti Evropu

Tanjug
Ivica Dačić ne veruje u moć "velikih" Hrvatske i Bugarske da zaustave pregovore, već misli da vetar duva s druge strane

Dačić je za RTS rekao da je premijer Aleksandar Vučić, koji se u ponedeljak uveče vratio iz Brisela zbog toga što EU nije otklonila prepreke za otvaranje i poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU, odnosno nije postignut dogovor sa Hrvatskom da povuče svoju blokadu, do kasno u noć radio i bio je u kontaktu sa najvažnijim političkim ličnostima u EU.

- Videćemo šta će se dalje desiti. Srbija ima svoj put ka EU, ali Srbija neće nikome dozvoliti da je ponižava, vređa, a naročito da je uslovljava... za otvaranje svakog poglavlja moramo da vodimo specijalne ratove sa pojedinim zemljama ili sa čelnicima EU - kaže Dačić.

Fašizam i ustaštvo bujaju u Hrvatskoj

Kako je rekao srpski ministar spoljnih poslova, u Hrvatskoj se stvorila jedna antisrpska atmosfera i nova hravtska Vlada nije promenila takav odnos prema Srbiji, istakavši kao primer da je u Hrvatskoj problem čokoladica koja dolazi iz Srbije, ali i da je Hrvatska zemlja u kojoj se obnavlja fašistička i ustaška ideologija. 

Navodeći da je jadna takva EU u kojoj Hrvatska vodi glavnu reči i uslovljava evropski put Srbije, a svakodnevno krši evropske vrednosti, Dačić kaže da mi nismo naivni jer nije u pitanju ni Hvratska, ni Bugarska.

- Ne mogu da verujem da ta moćna EU ne može da utiče na jednu Hrvatsku i na jednu Bugarsku... na Hrvatsku da li će dati ili neće dati saglasnost na određena poglavlja. Razumem opterećenost i frustracije koje Hrvatska ima u odnosu na Srbiju, na uspehe koje Srbija postiže, ali to apsolutno ne doprinosi stabilnosti u regionu - rekao je Dačić.

2021 © - Vesti online