Ponedeljak 12.12.2016.
22:22
Vestionline

"Imamo 99 problema u rusko-američkim odnosima"

youtube.com/Katehon Think Tank
Vreme je za novo doba u odnosima Rusije i SAD-a: Džejms Karter

On smatra da je broj dezinformacija u odnosima Rusije i SAD dostigao novi nivo ove godine, podrivajući dijalog između dve zemlje.

- Nažalost, postoji dubok nivo dezinformacija koji mnogim ljudima daje lažno razumevanje i koji je dostigao novi nivo prethodne godine - istakao je Pejdž.

On je dodao da Rusija i Sjedinjene Američke Države treba da rade zajedno, iako u ovom trenutku postoje mnoge prepreke za saradnju.

- Ako pogledate trenutno stanje u rusko-američkim odnosima, oni su mnogo toksičniji i mnogo opasniji i mora mnogo da se radi da bi se ovo prevazišlo - istakao je Pejdž.

Nova administracija Vašingtona suočiće se sa mnogim izazovima. Lažne vesti su jedne od poslednjih izazova sa kojima će morati da se suoči nova administracija.

- Sada imamo izuzetan potencijal i ponosan sam što sam deo toga - rekao je Karter Pejdž.

- Mnoge pokušaje Putina, kao što je borba protiv terorizma, međunarodna zajednica ignoriše - rekao je Pejdž.

On smatra da Rusija i SAD mogu da sarađuju u mnogim oblastima i treba da prevaziđu negativne trendove. Rusija i SAD trebalo bi da rade na tri glavna pravca: na istraživanju, biznisu i obrazovanju.

Govoreći o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD Karter Pejdž je izjavio da bi američka administracija trebalo da predstavi jake dokaze za to.

- Zaista bi trebalo da pokažu neke čvrste dokaze… Lako je napraviti da izgleda kao da je to čin države, u ovom slučaju da je to uradila Rusija. Zbog toga mislim da je ovo prilično precenjeno dok se ne predstave dokazi - rekao je Pejdž novinarima.

2024 © - Vesti online