Ponedeljak 12.12.2016.
18:00
O. Đoković - Vesti - Foto: O. Đoković

Nastavlja se Sofijina borba za život

O. Đoković
Pred operaciju: Sofija Nikolić u maminom i tatinom zagrljaju

Planka je zaplakala.

Dan ranije, Bojana se oglasila informacijom kako postoji sumnja da se fistule nisu zalepile, pa će lekarski konzilijum tu konstataciju još proveriti, a onda dođe novi dan, nova muka, novi užas.

Devizni računi:

Komercijalna banka AD Beograd
SWIFT - BIC: KOBBRSBG
Deutsche bank AG, Frankfurt am Maine, Germany
SWIFT- BIC: DEUTDEFF

Nema osobe koja je do sada čula za Sofijinu bolest, koja je pratila tok lečenja, učestvovala u pomoći pri prikupljanju sredstava za po redu desetu operaciju (122.000 evra), iščekivala ishod te operacije, koja je sa nemerljivim nadama priželjkivala dobre vesti i koja sada, nakon ove poslednje loše dijagnoze, ne saučestvuje u strahu, strepnji i bolu roditelja malecke Sofije. Svi smo mi i dalje u veri da će kad-tad sve doći na svoje mesto i da će 19-mesečna pacijentkinja napustiti bolnicu Neker, živahna, u naručju mamice i tatice, konačno nasmejanih i srećnih.

Zbog težine situacije i permanentnog bdenja u sali najstrože reanimacije, niko ne može doći u kontakt sa Nikolićima, a iskreno, njima nije ni do kakvog razgovora i bilo kakvih priča osim totalnog predavanja svom jedinom čedu.

RAČUNI ZA POMOĆ

Budući da svaki bolnički dan u pariskoj klinici košta dodatno i da je Nikolićima i dalje potrebna pomoć dobrih ljudi, ponavljamo i broj računa: KOMERCIJALNA BANKA, AD BEOGRAD, 11000 Belgrade, Republic of Serbia
Beneficiary, IBAN / Account Number: RS35205903102290980667
Name: SOFIJA NIKOLIĆ
Street: DRAGANA RAKIĆA 020G/2
City, Country: Zemun, REPUBLIC OF SERBIA

Za sve što predstoji Nikolići su nemoćni bez pomoći zemljaka i svih drugih dobrih ljudi. Bojana i Dejan bi najviše na svetu voleli da njihova Soka krene u pravcu ozdravljenja, zaboravi na lekare i počne osećati detinjstvo kao i sva druga deca. Nažalost, sudbina im je okrenula leđa, bebica je rođena sa teškom manom (rascepom između dušnika i jednjaka), od prvog dana života je u rukama lekara, na aparatima i bolničkoj nezi, nanizanih je deset operacija, poslednja u trajanju deset sati, dva puta je stalo srce u bolnici Neker.

Sve donedavno roditelji nikad Sofijicu nisu uzeli u ruke, nikad je okupali, promenili pelene, a do danas nikad nisu čuli nijednu reč svoje ćerkice.

Zato su i glasne, nadajmo se i moćne, molitve koje svi upućujemo za Sofijino ozdravljenje. I kako uporno ponavlja dobrotvorka Planka:

- Daće Bog, ja verujem.
Verujemo i svi mi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online