Ponedeljak 12.12.2016.
18:05
B. S. - Vesti

Nišlija i Banjalučanin pomogli napadačima

commons.wikimedia.org/Igycg
Hapšenje u okviru istrage dvostrukog ubistva u Bečićima: Budva

Policija je, kako je saopšteno, došla do dokaza da su ova dvojica pomagali ubicama tako što su im iznajmljivali i obezbeđivali stanove u Budvi. Uhapšeni su se, kako se saznaje, na prvom saslušanju pred tužiocem i istražnim sudijom branili ćutanjem. Obojici je određen pritvor i smešteni su u istražni zatvor u Spužu.

Nemoć i bruka

Najnoviji obračun u Bečićima produžio je crnu listu sličnih likvidacija u Budvi na 18 u proteklih 25 godina. Nijedna od tih likvidacija nije do kraja rasvetljena i pravda nije stigla ni neposredne izvršioce, niti one koji su naručivali zločine. Ta velika bruka govori ili o nemoći i nesposobnosti policije ili o izostanku volje da se zločini rasvetle, što izaziva opravdane sumnje da iza svega stoji neko moćan na koga policija i tužilaštvo ne smeju da udare.

Istraga je potvrdila da je glavna meta napada bio Đorđe Boreta i da je Dragan Zečević slučajna žrtva pucnjave, a inspektori su uvereni i da je ubistvo Borete naručeno iz kotorskog kriminalnog kruga i predstavlja još jednu epizodu u krvavom mafijaškom ratu koji besni već dve godine zbog krađe 300 kilograma kokaina iz stana u Valensiji.

2024 © - Vesti online